LIJEČNIK OBJAVIO: Predsjednik više nije zarazan – Trump održao govor s balkona Bijele kuće

Američki predsjednik Donald Trump nije više zarazan i može napustiti samoizolaciju, tvrdi njegov doktor. No, u službenom dopisu o predsjednikovom zdravlju nije navedeno je li Trump imao negativan test na koronavirus, pa mnogi još uvijek propitkuju koje je njegovo stvarno stanje.

Izvor: Meduia servis

Satima prije te objave, u želji da pokaže kako je brzo i u potpunosti pobijedio virus, Trump je održao govor s balkona Bijele kuće stotinama okupljenih pristaša. Tijekom kratkog obraćanja, kratkom bar u usporedbi s njegovim uobičajenim monolozima, nije nosio masku, a teme su bile standardne – samohvala o ekonomiji i suzbijanju pandemije te napadi na protivnike. “Osjećam se odlično”, poručio je.

“Zadržite to oduševljenje. Izađite na izbore, moramo glasati i izglasati te ljude u zaborav. Krećemo s našim velikim skupovima, jer ne smijemo dopustiti da naša zemlja postane socijalistička nacija. Ne možemo to dopustiti, jer to bi se dogodilo, ili čak nešto gore.”

“Nestat će, nestaje”, poručio je Trump o koronavirusu, unatoč tome što raste broj zaraženih u brojnim saveznim državama. Vratio se i rasističkim nazivima za virus.

“Želim da znate naša će zemlja pobijediti ovaj grozni kineski virus kako ga zovemo. Proizvodimo snažne terapije i lijekove i liječimo bolesne i oporavit ćemo se i cjepivo će brzo biti dostupno, u rekordnom vremenu.”

Službeno se radilo o mirnom prosvjedu za zakon i red, ali je više ličilo na predizborni skup. I prije održavanja tog okupljanja, na Trumpa se žestoko obrušio njegov protukandidat na izborima Joe Biden.

“Njegovo bezobzirno ponašanje otkad je zaražen i destabilizirajući utjecaj koji ima na našu vladu je nesavjestno. Ne poduzima potrebne mjere da zaštiti sebe i druge. Što je Donald Trump duže predsjednik postaje sve bezobzirniji.”

Prema anketama Trump zaostaje za Bidenom, a i njegovi Republikanci počeli su gubiti nadu da će osvojiti drugi mandat i distanciraju se od Trumpa. Sve više republikanskih senatora je promijenilo retoriku prema biračima pozivajući ih da ih izaberu kao kontrolu Bidenove administracije i sve više kritiziraju Trumpa. Senator Ted Cruz strahuje od, kako je rekao, krvoprolića na izborima, dok prvi čovjek Senata Mitch McConnell izbjegava Bijelu kuću zbog njihovog nepridržavanja mjera zaštite od koronavirusa.

Komentiraj