LIJEČNICI TVRDE: Sastojci ljutih feferona mogu se “boriti” protiv karcinoma

feferoni

Stanice raka bi mogle biti uništene pomoću kapsaicina, spoja koji je jedan od glavnih sastojaka ljutih feferona.

Konzumiranje feferona, bilo sirovih ili kao sastojaka umaka i salata, moglo bi djelovati preventivno u “borbi” protiv simptoma karcinoma.

Kapsaicin, sastojak ljutih feferona, koji je odgovoran za vatreni osjećaj koji imamo u ustima kada ih jedemo, može uništiti stanice raka, tvrde profesori s njemačkog Sveučilišta Ruhr.

Njihova studija otkriva da kapsicin može biti pokretač samouništenja stanica raka. Vjeruju da bi to saznanje moglo biti od velike pomoći u razvoju lijeka protiv raka u budućnosti.

“Kapsaicin je sposoban potaknuti apoptozu (staničnu smrt), te inhibirati dalji razvoj stanica raka, a da se pri tome ne ugroze ostale ‘normalne’ stanice u tijelu”, tvrdi dr. Lea Weber.

Jedno ranije istraživanje otkrilo je da konzumiranje ljutih feferona daje 13 posto više šansi za dug život, a kao uzrok naveden je kapsaicin, spoj anti-mikrobnih i protu-upalnih sposobnosti, koje se dovode u svezu s prevencijom bolesti.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!