LIJEČNICA GRUJIČIĆ HULIGANIMA: Bolesna djeca dala bi sve za vaše fizičko zdravlje koje trošite iz obijesti!

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Danica Grujičić, načelnica Odjela neurokirurgije u Kliničkom centru Srbije, oglasila se porukom na Facebooku zbog velikog incidenta i krvave tučnjave na nogometnom derbiju Partizana i Crvene zvezde.

U svojoj prvoj objavi kaže:

“Zanijemim svaki put kada vidim ovako nešto! Moje kolege i ja se svakog dana trudimo da izliječimo bolesne ljude i djecu koja se bore da prežive jer imaju hiljade svojih ličnih razloga zašto žele da žive! A onda vidim ovo, huligane koji se igraju svojim životima kao da su bezvrijedni i ono što je još gore ugrožavaju tuđe. Nije ovdje problem samo stadion i ”navijači” ovakav vid nasilja se u posljednjih 30-ak godina prelio i na škole, ulice…Ako se cijelo društvo ne uključi da uradimo nešto KORJENITO I ODMAH bojim se bit će kasno. Zapitajte se koliko bi bolesne djece i njihovih roditelja dalo SVE za vaše fizičko zdravlje koje trošite iz obijesti!”

A potom se oglasila i drugom objavom:

“Nažalost – ovo nije izoliran slučaj, ovakva nasilja gledamo već 30-ak godina. Ono se prelilo na djecu, došlo u škole, na ulicu i to ne kao izoliran slučaj već kao naša svakodnevnica. Cijelo naše društvo mora zaboraviti na sve razlike, koje nas nažalost razdvajaju (socijalne, političke, kulturološke, vjerske, nacionalne), i ujediniti se u borbi protiv nasilja. Mi moramo biti s jedne strane a oni (huligani) s druge.

Apsolutno me ne zanima za koga navija, za koga glasa i kako se križa kriminalac. On je kriminalac i kao takav nepodoban za naše društvo. Ono što me zanima to je da li mi kao društvo činimo sve da ih sankcioniramo a da najmlađe preventivnim mjerama sprječimo da to postanu!

I tu se često dijelimo da li je netko vlast ili opozicija pa u zavisnosti od toga koje gdje u prethodnih 30 godina koristimo ovakve slučajeva da za političku promociju! Ovo je problem svih nas i svi ga moramo rješavati jer nemamo drugi narod i drugu djecu pa ćemo ovu trenutnu žrtvovati i lako zamijeniti drugom.

Svi snosimo odgovornost roditelji, političari, država, mediji, javne ličnosti, škole i profeosori… I ja snosim odgovornost kao profesor, kao netko kome je posao da odgaja i uči tu djecu. Ne želim da okrećem glavu i kažem baš me briga ovo nije nitko od mojih studenata ja sam napravila svoj posao. Mi smo odgajali ovu djecu i mi smo im napravili ovakvo društvo.

Voljela bih da vidim medije na čijim naslovnim stranama nema crne kronike (pod izgovorom to prodaje medije), želim medije u kojima bi ovakve pojave bile najmanji kvadrat sa tekstom bez slike svi izgrednici su uhićeni i osuđeni na velike zatvorske kazne!

PISALI SMO:

ODLUKA O HULIGANIMA: Splićanima pritvor do 30 dana – branili se šutnjom – čitajte OVDJE.

VIDEO: UZNEMIRUJUĆE – Otkriveni akteri plana tučnjave sa Splićanima u glavnoj ulozi – čitajte OVDJE.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1224867437648158&set=a.124650404336539.22790.100003747393755&type=3&theater” bottom=”30″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/danicagrujicickcs/posts/1226446734156895″ bottom=”30″]

Komentiraj