LIGA NACIJA: Portugal nokautirao vrlo lošu Hrvatsku – srećom samo s 4:1

U prvom kolu Lige nacija naša je nogometna repezentacija igrala u Portu protiv domaćina Porta, naravno bez gledatelja.

Od otakmice protiv Gruzije u studenom i pobjede od 2:1 ovo je prva utakmica reprezentacije u kojoj je izbornik Dalić imao problem jer nedostaju Modrić, Rakitić i Vrsaljko, do portugalski izbornik nije mogao računati na ozlijeđenog Ronalda.

U 15. minuti prva ozbiljna prilika za Portugal. Fernandes se ušulja iza leđa naše obrane, ostavio povratnu loptu Felixu čiji udarac u gol blokira Vida.

Četiri minute kasnije opet prilika za domaćine. Cancelo je prošao Barišića i vanjskim felšom gađao drugi kut, ali Livaković odlično brani. U 23. minuti opet spašava Livaković. Felix je pucao s ruba šesnaesterca, lopta se odbila od Vide i pogodila stativu, pa dolazi do Jote koji puca u suprotni kut, ali Livaković fantastično brani.

Dvije minute kasnije čista prilika za Portugal, ali opet brani Livaković. Pepe nakon kornera tuče u kut, Livaković brani, lopta se odbija opet Pepeu, ali udarac s tri metra Livaković opet brani, pa i odbija i pokušaj Felixa.

U 27. minuti Portugal gađa stativu. Fernandes nalazi Jotu, on puca glavom u suprotni kut u stativu. Hrvatska igra vrlo loše. Minutu kasnije Jota juri pokraj Lovrena i gađa prvi kut, ali pogađa vanjski dio mreže.

Hrvatsku čuvaju sreća i Livaković. U 34. minuti strašan udarac Guerreira s 20 metara pogađa opet stativu, Livaković se bacio i lopta se od stative odbila u njegove noge i u korner. I onda u 41. Portugalci vode. Sjajan pogodak Cancela u same rašlje s 20 metara, neobranjivo!

Uglavnom vrlo loše poluvrijeme naših, možda i najlošije u Dalićevoj eri. Sretni smo što nismo dobili petardu.

S razlogom zabrinuto lice izbornika Dalića – vrlo loše izdanje Hrvatske u Portu

U drugom poluvremenu Hrvatska po starom, a Portugal ne promašuje i u 58. minuti je 2:0. Jota bježi Jedvaju, kasni i Vida i Jota pogađa kraj Livakovića sami kut.

Vrlo loša igra Hrvatske, naših igrača nema uopće, tužno i jadno. i u 70. minuti prijeti katastrofa, jer je 3:0. Nekoliko napada u valovima Portugalaca, šeću se pred našim šesnaestervom kao da nas i nema. Onda lopta dolazi do Felixa koji je opalio i probio Livakovića, koji je gotovo obranio.

Portugal i dalje niže akcije, naših nema nigdje. Veliki problemi čekaju Dalića.

Onda u 90. minuti zabija Petković koji je dobio od Dalića 11 minuta, dok su mu igrali oni koji su šetali terenom. Petkoviću je lijepo dodao Rebić. Rezultat od 3:1 ipak je nakon svega podnošljiviji. Iako je Livaković u sučevoj nadoknadi obranio sigurnu šansu, a odmah nekoliko sekundi kasnije 4:1 golom Silve.

Jedan od najvećih poraza hrvatske reprezentacije.

PORTUGAL: Lopes – Joao Cancelo, Pepe, Ruben Dias, Guerreiro – Danilo – Joao Moutinho, Fernandes – Jota, Joao Felix, Bernardo Silva

HRVATSKA: Livaković – Barišić, Vida, Lovren, Jedvaj – Vlašić, Kovačić, Pašalić – Rebić, Kramarić, Brekalo

Komentiraj