LIGA NACIJA: Hrvatska teško dobila Švedsku – Kramarić za 2:1

Naša je nogometna reprezentacija u Ligi nacija igrala važnu utakmicu po jakoj kiši u Maksimiru u Zagrebu protiv Švedske i s dosta sreće pobijedila.

Budući su obje reprezentacije poražene u prva dva kola bila je to najvažnija utakmica za treće mjesto u grupi i ostanak u igri u Ligi nacija.

Nakon bolje igre Hrvatska je došla u vodstvo u 32-m inuti odličnom akcijom. Nenadmašni Modrić presjekao je jedan napad Šveđana dao Perišiću, on gura u 16 metara, uzima ju Brekalo, koji pronalazi u odličnoj situaciji Vlašića, koji zabija za 1:0.

U drugom poluvremenu Šveđani u mat prilici za zgoditak. Igrala se 51. minuta, Kuluševski je sjajno prošao, ubacio na peterac, Lovren u padu to zaustavlja, hvata Livaković, a Šveđani su tražili penal jer je Lovren u padu rukom i nehotice gurnuo loptu prema Livakoviću. Inače bi lopta stigla do Isaka koji bi s nekoliko metara imao mat situaciju. Dosta sreće za Hrvatsku.

Šveđani žele izjednačiti i u 58. minuti Forsberg je tukao pod prečku, a Livaković je spreman i brani to. A onda dolazi 66. minuta i sjajna akcija Šveđana za izjednačenje. Pogađa kapetan Marcus Berg, nakon sjajne akcije Kuluševskog i Forsberga.

Švedska sve bolja. Nižu prilike. Najprije u 69. Claesson prijeti nakon akcije po desnoj strani, Livaković sve prati, a lopta ipak pokraj gola. Tri minute kasnije Kuluševski prijeti po desnoj strani, pored gola i to odlazi. U 76. prilika za Švedsku. Ekdal je probio lijevu stranu, Ćaleta-Car je srećom blokirao jer je Berg čekao da loptu ubaci u mrežu.

Dalić nakon Pašalića, pokušava s Kramarićem, kojeg ubacuje. I onda u 84. Kramarić zabija. Perišić je primio loptu pored loše postavljenog Janssona i pronašao usamljenog Kramarića koji je to zabio. Potom je Perišić izašao, a Petković ušao u igru.

HRVATSKA: Livaković – Uremović, Lovren, Ćaleta-Car, Melnjak – Brozović – Kovačić, Modrić, Vlašić – Brekalo, Perišić

ŠVEDSKA: Olsen; Lusting, Lindelof, Jansson; Augustinsson; Kuluševski, Olsson, Ekdal, Forsberg; Isak, Berg

Komentiraj