LICITAROM PO SVIJETU: Viktor Šimunić, gradonačelnik Oroslavja, objavio knjigu

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić, učinio je još jedan iskorak. Ovaj put nije riječ o poslovima na unapređenju Oroslavje, već je objavio kako je tiskao knjigu “Licitarom po svijetu” u koju je pretočio dojmove s raznih svojih putovanja.

Na Facebooku je objavio:

– “Volim te!”
– “Ja tebe više!”
– “Koliko više?”
– “Koliko su mi ruke duge!”
– “Uja, ali ja tebe volim više od toga!”
– “Kak? Pa ja imam dulje ruke!”
– “Ali ja imam veće srce!”

Ovakav razgovor vodil sam sa nećakom koji je svojevremeno imal 5 godina. Kad sam ja bil mali često sam bil betežen i stalno sam s mamom vlakom išel za Zagreb u Klaićevu. Moguće je da se tad u moje srce uvukla ljubav prema putovanju.

Kasnije u životu kad sam delal u Oru-goru i sviral po sprovodima, svaku kunu sam šparal jer mi je želja bila putovati. Svaki godišnji odmor sam planiral prema sljedećem putovanju. I malo-pomalo, proputoval sam 40 zemalja svijeta na 3 kontinenta.

Svakakvih stvari sam doživel. Od toga da sam s dragim Brunom bil jedini navijač na hokejaškoj tekmi u dvorani gde je bilo 15 tisuća Rusa i pritom se zmrzaval na -29 pa do ležernosti i muzikalnosti egzotične Kube na drugom kraju svijeta. Od šišanja u Sjevernoj Koreji pa do prespavane noći u gradu Černobilu gde sam imal priliku i vidjeti famoznu nuklearku iznutra.

Putovati za mene znači širiti vidike, ulagati u sebe, prihvaćati i upoznavati nove ljude bez obzira na njihovu rasu, vjeru, ili običaje. Uvijek sam se na putu trudil učiti i pokupiti sve kaj sam smatral vrijednim.

Danas s ponosom mogu reći da sam svoje misli, doživljaje i uspomene s putovanja pretočil u knjigu “Licitarom po svijetu”. Knjigu sam napisal prije nego sam izabran na gradonačelnički mandat, ali nikak da se ukaže prilika za njeno izdavanje. Sad je tu, gotova je. Posvećena je nećacima koje volim najviše na svijetu i za koje se nadam da bude ih inspirirala da i oni počnu putovati jednog dana.

Promocija se bude održala 26.11. u Domu kulture u Oroslavju gdje budete ju, ak budete zainteresirani, mogli kupiti. Oni od vas koji ju možda poželite i prije, dostupna je na:
https://www.upotrazizarijecima.com/hr/node/38
https://www.superknjizara.hr/…/licitarom-po-svijetu…

Ako Vam se dopal ovaj ficlek teksta onda Vas pozivam da ga podijelite, možda se netko i zainteresira pa dođe idući mjesec u Oroslavje kaj bi meni bilo iznimno drago.
I da, pitali su me neki pa moram za kraj napisati jer je za mene to istina – svugdje je lijepo, ali pri nas je najljepše!