LIBERALNI FORUM U ZAGREBU: Kako do slobodnog društva i pravne države?

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Kako do slobodnog društva i pravne države? – naziv je liberalnog foruma koji se održava u suradnji s Građansko-liberalnim savezom (GLAS), Strankom Pametno i Istarskim demokratskim saborom (IDS) i članicama Europskog saveza liberala i demokrata (ALDE).

Tri stranke ljevice na liberalnom forumu počinju stvarati liberalnu političku platformu, odnosno tzv. Amsterdamsku koaliciju.

Forum ujedno predstavlja i zasnivanje liberalne političke platforme spomenutih stranaka, nestranačkih stručnjaka i javno angažiranih osoba u različitim sferama društvenoga djelovanja.Cilj Foruma je, ističu organizatori, osnaživanje poruka nove liberalne agende u Hrvatskoj.

Čelnici stranaka Pametno, IDS-a i GLAS-a biračima žele, poručuju, ponuditi sadržaj, a ne populizam.

“Stranka Pametno želi jednu potpuno novu Hrvatsku, modernu i otvorenu zemlju potpuno integriranu u Europu, zemlju iz koje djeca neće bježati, koja gleda i živi budućnost. Jedan od najvećih problema naše zemlje je klijentelizam i poruka koja se njime šalje, a to je da je važnije biti pripadnik stranke nego imati znanje i sposobnost. Upravo zbog toga nam mladi napuštaju zemlju. Taj problem neće riješiti stranke koje su na dovele na začelje Europe nego jedna potpuno nova politička snaga. Tu snagu smo mi spremni graditi s novim i svježim idejama i s novim ljudima” poručila je Marijana Puljak, predsjednica Pametno, prenosi Media servis.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/goran.beusrichembergh/posts/10210637261828941″ bottom=”30″]

 

 

Komentiraj