LETJELE SU ŠAKE U RAŽANCU: HDZ i HSP AS nisu donijeli odluku u vrtiću – potom je počelo šaketanje

ražanac

Bilo je obračuna, šaketanja, udaranja i padanja po podu u napadu razjarenih mještana prvenstveno na vijećnike oporbenog HDZ-a, na sjednici Općinskog vijeća u Ražancu.

Trebao je to biti nastavak prekinute sjednice od prošlog četvrtka.

Predsjednik vijeća Vladimir Kovačević HSP AS je umjesto u općinskoj vijećnici sazvao sjednicu u prostoru knjižnice zbog, kako je prije početka kazao, velikog interesa mještana općine Ražanac, a i zbog invalidnih osoba kojima je pristup knjižnici osiguran u odnosu na vijećnicu, piše Zadarski list.

Ispred knjižnice se okupilo više od stotinjak nervoznih stanovnika a među njima i majki s malom djecom koje su također željele nazočiti sjednici.

Po tome se već osjećala napetost. Utvrđeno je da sjednici nazoči svih 13 vijećnika, pa je predsjednik Kovačević dao na usvajanje prijedloga odluke o davanju suglasnosti novog aneksa ugovora Osnovne škole Juraj Baraković sa ciljem otvaranja Dječjeg vrtića, koji je izgrađen i stoji zatvoren već devet mjeseci.

Za su bila petorica vijećnika vladajućeg HSP AS-a dok su šestorica HDZ-ovih i dvojica iz HSP AS-a ostala suzdržana.

Budući je odluka opstruirana i nije mogla biti donešena, Kovačević je zaključio sjednicu.

A kada su vijećnici HDZ-a krenuli prema izlaznim vratima na njih su nasrnuli razjareni mještani, nakon čega je nastao metež i kaos u dvorani.