LETICA PREDLAŽE BANDIĆU: Pronađite mjesto za spomenik “Prizemljeni Agrokor”!

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Naš poznati sociolog i sveučilišni profesor Slaven Letica ima originalan prijedlog za zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je i dodatno pojasnio.

Na Facebooku je Letica napisao: Prijedlog gradonačeliku Milanu Bandiću: Pronađite adekvatno mjesto i podignite spomenik „Prizemljeni Agrokor“!

Dok smo žena i ja bili u Washingtonu, na Svjetski dan ljudskih prava koji se podudara s datumom smrti dr. Franje Tuđmana, 10. prosinca 2017., alpinisti koje je zaposlila tvrtka „Pauk“, specijalizirana za rad na visinama, proveli su odluku Izvarede uprave Agrokora na čelu s Antom Ramnjakom o uklanjanju simbola-loga propalog koncerna s vrha „Agrokorovog nebodera“.

HINA je izvijestila, a tu su priču prenijeli gotovo svi hrvatski i brojni „regionalni“ tiskani, elektronički i mrežni mediji da su dimenzije uklonjenog loga 430 x 491 centimetar, težina 150 kilograma i da je „izrađen od jednog komada“.

Uklonjeni, s nebodera skinuti simbol-logo Agrokora, izražavao je ljudsku prirodu i životnu filozofiju palog oligarha Ivice Todorića.
Simbol-logo bio je dizajnerski osmišljena simbioza grčkih slova alfa i omega.
Alfa (Α) i omega (Ω) nisu, dakako, samo prvo i zadnje slovo grčke abecede već i nazivi ili „titule“ Boga i Krista u posljednjoj knjizi Biblije, Apolikpsi ili Otkrivenju: „Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospodin Bog, koji jest, i koji bijaše, i koji će doći, Svemoćni/Svemogući.“ (Otkrivenje 1,8)“.

Upravo zbog te – podsvijesne ili svijesno osmišljene – bogohulnosti, ali, još i više, zbog GAZDINSKE megalomanije, bahatosti i narcizma bivšega vlasnika Agrokora, mislim da je potrebno logo propalog koncerna pretvoriti u spomenik pod nazivom „PRIZEMLJENI AGROKOR“ (čime bi se „citiralo“ Ivana Kožarića i njegovo „Prizemljeno sunce“, jednu od najpoznatijih gradskih skulptura).

Iza tog spomenika stajala bi ISTINITA PRIČA o težnji dječaka iz Dalmatinske zagore, rođenog, doduše, u Zagrebu, da postane „regionalni“ car i kralj maloprodaje i proizvodnje hrane.

Prolazeći pored „Prizemljenog Agrokora“ i snimajući se s njim, građani Zagreba i putnici-namjernici mogli bi od učenih vodiča slušati priču gazdi svih gazdi koji je – nakon pada – postao bloger-osvetnik s Londonskom adresom.

Komentiraj