LETICA PORUČIO RASPUDIĆU: Poziva se na svetost, a ne zna da je nenadmašna ljepota trudnih žena

Ne može se kazati da je pred-predizborna kampanja za saborske izbore dobro počela. U zemlji nad kojom su se nadvili crni oblaci svakojakih nevolja – nužnosti obnove Zagreba nakon potresa, oživljavanja gotovo mrtvog gospodarstva nakon korona virusa, iseljavanja i izumiranja, korupcije i beznađa, maltretiranje učenika i roditelja od strane ministrice dr. Blaženke Divjak – vjerojatni takmaci iz Druge izborne jedinice dr. Nino Raspudić i Gordan Jandroković verbalno su zaratili oko tema koje bi trebale biti privatne – kaže naš kolumnist i politički analitičar Slaven Letica.

Verbalnu je kavgu započeo politički „kapitalac“ MOST-a Raspudić izjavom, u emisiji Nu2 kako, da u politiku ulazi kako bi „lovio Jandrokovića“.

Uzvratio mu je Jandroković skandaloznom aluzijom na brakove, žene i djecu: “Nisam gledao (emisiju Nu2). Bio sam kod kćeri na ručku. Naime, imam troje djece… s istom ženom.”

Slijedećeg dana, na N1 televiziji uzvratio mu je prozvani Raspudić: „Kaže gospodin Jandroković kako ima troje djece s jednom ženom. Ja to respektiram i čestitam mu, ali za njega kao političara je važnija druga stvar, a to je da je on umiljato dijete četiri političke mame. Prva mama mu je bio Ivo Sanader kojem samo što nije sjedio u krilu, onda zabijanje noža u leđa pa dolazi Jadranka Kosor, treća mama mu je bio Tomislav Karamarko i sada mu je Plenković, a kada Plenković padne pokušat će naći i petu političku majku.“

Zemlji u kojoj predizborna kampanja tako započne ne piše se dobro.

Moju ženu Gogu nije zabrinuo samo taj dio piljarske svađe, nego i izjava dr. Nina Raspudića kako su žene općenito, pa i njegova lijepa i pametna žena Marija Selak Raspudić kad su trudne zapravo ružne te da urednici medija ne bi smjeli objavljivati njihove fotografije.

Ta je izjava toliko razljutila moju voljenu ženu da je na svom facebook profilu objavila ovaj zapis: „Tko god je imao dvojbe oko malignog narcizma dr.sc. Nina Raspudica, dvojbe je mogao otkloniti ako je vidio s koliko je bijesa komentirao vlastitu fotografiju objavljenu u Jutarnjem listu. Na fotografiji, po vlastitom mišljenju nije dovoljno lijep. Za objavljenu fotografiju svoje supruge, u osmom mjesecu trudnoće, misli isto. Za plakati.“

Mene riječi Nina Raspudića nisu iznenadile, jer ga nikad nisam smatrao previše pametnim.

Međutim, s Gogom se slažem da je izjava o ružnoći nosećih ili trudnih žena nečuveni skandal, posebice kad je izgovara čovjek koji se poziva na svetost i čudesnost života koji je nezamisliv bez trudnih žena koje su, naravno, u trudnoći, kao i inače, lijepe.

Uz dopuštenje Goge, objavljujem jednu od njenih fotografija iz trudnoće (snimio: Ognjen Alujević), ali i nekoliko fotografija umjetničkih djela posvećenim ženskoj trudnoći.

Komentiraj