LETICA O LJEPOTI TRUDNIH ŽENA: Koliko će “debelih i okruglih” biti na listi s Raspudićem?

U svezi s apokaliptičnim najavama kako će se u Hrvatskoj za 80 godina broj stanovnika smanjiti za čak 37 posto, Slaven Letica, naš kolumnist i politički analitičar još se jednom prisjetio izjave Nine Raspudića, pa kaže: “I dok Raspudić žene plaši debljinom i ružnoćom, u drugim, demografski snuždenim zemljama, javne osobe nastoje potaknuti mlade parove i ženu na „blaženo stanje“ i rađanje djece.

Na Facebooku Letica piše:

LJEPOTA TRUDNIH ŽENA U STVARNOSTI I UMJETNOSTI

Ne samo da nisam Bog (da bi mogao današnjim potencijalnim roditeljima savjetovati ili zapovjediti on što je Svevišnji kazao Adamu i Evi: „Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite!“), nego me dragi Bog nije obdario ni DAROM VJERE.

Njemu na dušu.

Ipak, kao znanstvenik koji se ponešto razumije u demografiju i projekcije o kretanju stanovništva, dobro znam da se nama Hrvatima demografski ne piše dobro. Kad nešto ne znam, pitam, da ne skitam bespućima virtualne zbilje, one koji to znaju: Tadu Jurića i Stjepana Šterca.

Prema projekcijama Ujedinjenih nacija broj bi se stanovnika Hrvatske u slijedećih 80 godina mogao smanjiti za, gledaj sad, 37%.

Kroz prizmu te apokaliptične prognoze treba promatrati veliku socio-psihološku štetu koju je visoki (fizički) umnik dr. Nino Raspudić proizveo tvrdnjom ljutito izgovorenoj u Nu2 kako su žene u poodmakloj trudnoći DEBELE i OKRUGLE.

Iskričavi umnik i pisac srednjega dometa, čija estetika, ne i svjetonazor, ima mnoštvo dodirnih točaka s prološko-splitskim lakrdijašem Antom Tomićem Kantom, kao argument za to zastrašujuću tvrdnju naveo je fotografiju vlastite žene koja se, da apsurd bude potpun, zove kao i Bogorodica – Marija.

Njegovi bi Mostarci rekli: Džaba mu Hod za život kad u trudnoj ženi ne uspijeva vidjeti neko zrnce ljepote, nego samo debljinu i okruglost.

Raspudić sudjeluje u izbornoj trci u 2. izbornoj jedinici u kojoj je, kako je najavio, sprema „loviti Jandrokovića“. Bit će zanimljivo vidjeti koliko će se žena naći na njegovoj izbornoj listi, posebice onih „debelih i okruglih“.

I dok Raspudić žene plaši debljinom i ružnoćom, u drugim, demografski snuždenim zemljama, javne osobe nastoje potaknuti mlade parove i ženu na „blaženo stanje“ i rađanje djece.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/slaven.letica.9/posts/10159172882447871″ bottom=”30″]