LESAR BISKUPU KOŠIĆU: HDZ nije glasovao protiv tzv. “Lex Perković” – izašli su kako se ne bi morali izjasniti

Dragutin Lesar

Dragutin Lesar, nekadašnji saborski zastupnik i utemeljitelj Hrvatskih laburista, oglasio se na Facebooku kako bi podsjetio na važne detalje kada se donosio kontroverzni zakon nazvan “lex Perković”.

Odredio se tako Dragutin Lesar i prema propovijedi sisačkog biskupa Vlade Košića na blagdan Velike Gospe.

Podsjetimo kako je biskup Košić rekao da bi trebalo poslušati jednog bivšeg zastupnika u Saboru koji je predložio da se objavi popis svih onih koji su u Saboru 28. lipnja 2013. glasovali za zakon o zaštiti udbaša ‘pa da birači na skorim izborima znaju kada budu glasovali tko su bili zaštitnici ubojica i zločinaca’ i njih nikako ne biraju.

Lesar piše: “Kaže biskup Košić da treba objaviti popis onih koji su glasovali za takozvani „Lex Perković“ (Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije)”… Rasprava je zaključena 20. lipnja 2013. Zakon je donesen na 8. sjednici 28. lipnja 2013. (78 glasova “za”, 6 “protiv”). A zašto ne objaviti popis onih koji su glasovali PROTIV? Valjda zato da se ne vidi da ni jedan zastupnik HDZ-a nije glasao protiv. Napustili glasovanje kako se ne bi morali izjasniti. Za sebe znam da sam bito protiv kao svi ostali zastupnici Laburista. Ali iz potpuno drugih motiva od ovih koje danas iznose i Bozanić i Košić”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!