LEKO UOČI PAOK-a: Ne želim smirivati atmosferu, mi smo Hajduk, volimo ovo ludilo i mi smo ludi

Tri hrvatska nogometna kluba večeras su u akciji u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Izvor: Media servis

Osijek i Rijeka igraju od 20 sati. Osijek će nakon izbacivanja mađarskog ZTE-a gostovati u Turskoj kod neugodnog Adanaspora. Zanimljiv je podatak da Osijek nikada u svojoj povijesti nije igrao protiv neke turske momčadi u europskom natjecanju. Trener Osječana Stjepan Tomas je za vrijeme igračke karijere za kruh zarađivao u toj zemlji, a kasnije radio i kao trener.

“Iskusna momčad koja igra dobar nogomet. Skup su dobrih individualaca. Ne smijemo im dati prostora za igru. Mi se nadamo dobrom rezultatu i imamo pravo za to. Vjerujem u momčad”, rekao je Stjepan Tomas.

Rijeka će na Farskim otocima kod Torshavna na umjetnoj travi pokušati napraviti što bolji rezultat za uzvrat.

“Imamo posla s ozbiljnim protivnikom. Ekipa koja igra dugo zajedno, u sustavu 4-3-3. Vole raditi visoki presing, pripremili smo se, morat ćemo biti trkački raspoloženi. Uočili smo i mane koje nećemo otkrivati, ali koje mislimo iskoristiti da bismo se sa što boljim rezultatom vratili na Rujevicu, rekao je Sergej Jakirović trener Rijeke.

Hajduk igra s PAOK-om na rasprodanom Poljudu. Meč koji počinje u 21 sat najavio je trener domaćih Ivan Leko.

“Ne želim smirivati atmosferu, mi smo Hajduk, volimo ovo ludilo i mi smo ludi, volimo to, ali na kraju znaš da je važna samo utakmica, sve okolo je nebitno i zato je bitno ostati miran, koncentriran i fokusiran na nogomet. PAOK igra takvih desetak utakmica godišnje u Grčkoj”, rekao je Leko.Meč je najavio i trener gostiju Razvan Lucescu.“Hajduk igra napadački i dobro su organizirani i imaju dobru filozofiju. U ovom natjecanju sudaraš se s raznim iskustvima i mentalitetima. Moraš biti spreman na sve”, rekao je gostujući trener.