LEGENDARNI IGOR ŠTIMAC: Ovakav Hajduk ne može parirati Dinamu – neće biti prvak još 17 godina

Naš popularni nekadašnji nogometaš a danas trener Igor Štimac, koji je već tri godine na klupi indijske nogometne reprezentacije, gostovao je u podcastu Sportskih novosti, a dao je i komentar na trenutno stanje u Hajduku koji nakon davne 2005. godine pokušava dohvatiti naslov prvaka Hrvatske.

“Ovako neće još 17 godina! Hajduk – to je danas Livaja. I jedino on. Ništa drugo. A tako ne možeš parirati Dinamu, ne može jedan čovjek vući baš sve. U momčadi nema pravog balansa, daleko je premalo mladih domaćih igrača. Pogledajte, osim Livaje, čiji je dolazak bio pun pogodak, tko je sve doveden”, rekao je Štimac za Sportske novosti.

“Lovre Kalinić koji je prečesto ozlijeđen, Nikola Kalinić koji je isto ozlijeđen, a prije toga nisu pronašli način kako da ga iskoriste na optimalan način. Krovinović kojem treba jedan pravi play ispred njega da bi do izražaja došle njegove jake strane. A tog playa nema… A domaćih mladića, osim Biuka, nigdje! Sve su ih rastjerali, a uvjeravam vas da je pravih talenata itekako bilo”, poručio je Štimac i otkrio smjer u kojem bi Hajduk trebao ići:

“To mora biti klub koji će se bazirati na igračima iz dalmatinskog i hercegovačkog bazena, talentima koje će sam prepoznati, dovesti i promovirati u prvu momčad. Danas svi ti mladići i njihovi roditelji odlaze iz Hajduka u Goricu, Istru, inozemstvo, bilo gdje. Zašto? Zato što znaju da u Hajduku neće dobiti pravu šansu, tamo su im vrata zatvorena”, dodaje Štimac.

“Jedino s oslanjanjem na svoje mladiće Hajduk opet može biti velik, u svojoj povijesti bio je najjači upravo kada su njegov dres nosili igrači iz Splita i šire okolice. I to je jedini put, pa makar naslov čekao još 17 godina”, zaključio je.