LAŽNO SVJEDOČENJE: Pravomoćno odbijena optužnica protiv Luke Modrića

luka modrić, suđenje mamić

Protiv Luke Modrća pravomoćno je odbačena optužnica zbog lažnog svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću, jer je zagrebački Županijski sud potvrdio odluku nižeg suda iz rujna.

Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić o tome je rekao: “Izvanraspravno vijeće je odbilo žalbu državnog odvjetništva i potvrdilo prvostupanjsku odluku Općinskog kaznenog suda. Obrazloženje je da u ovom trenutku, nakon provedenog postupka, ne postoji dovoljan stupanj osnovane sumnje da bi se protiv Modrića mogla podići optužnica odnosno da bi se vodio kazneni postupak”.

Obrazloženje izvanraspravnog vijeća, rekao je, ide u pravcu da državno odvjetništvo temelji svoju optužnicu na iskazu Luke Modrića koju je dao pred državnim odvjetnikom, u situaciji kada branitelji okrivljenika nisu bili prisutni. “Tu se radi o jednom nekonfrontiranom iskazu na kojem se ne može temeljiti sudska odluka”, rekao je Devčić.

S obzirom da presuda protiv Mamića i ostalih još nije pravomoćna, sud je utvrdio da “nema drugih iskaza, odnosno drugih dokaza koji bi se mogli komparirati sa sadržajem Modrićeva iskaza. “S obzirom na sve to izvanraspravno vijeće prihvaća navode i obrazloženje prvostupanjskog suda da nema osnovane sumnje, a to je razlog da se optužnica u tim okolnostima odbaci”, kazao je Devčić.

PISALI SMO:

OPTUŽNICA PROTIV MODRIĆA: Davanje lažnog iskaza u procesu protiv Zdravka Mamića – čitajte OVDJE.

Komentiraj