LAVROV PORUČIO SRPSKOM NARODU: SAD je pokorio cijelu Europu i rukovodi i EU-om i NATO-om

“Duboko uvažavamo srpski narod, srpsku kulturu, povijest, njihovu privrženost tradicionalnim prijateljima i sigurni smo da će oni nastaviti s pametnim izborom u ovoj situaciji”, rekao je ruski ministar SergejLavrov, obraćajući se srpskom narodu.

Rekao je da ne može odgovarati na odluke koje donosi Srbija i njeno rukovodstvo, dodajući da su Srbi i Rusi bratski narodi, spajaju ih zajednička povijest i pobjede protiv zajedničkog neprijatelja.

“Vidimo koliko su ti osjećaji ukorijenjeni u duši srpskog naroda i njegovog povijesnog sjećanja”, rekao je Lavrov, kako javlja N1.

Istaknuo je da Rusija nikad ništa ne nameće silom kao što to čini Zapad putem ekonomskih i drugih ucjena. “To nije pristojno, tako se ne treba ponašati ni u društvu, a ni na međunarodnoj sceni kad svima pokušavaju zavrnuti ruke”, ocijenio je Lavrov. Rekao je da će se uvijek naći povod jer je cilj obuzdati Rusiji na strateškom planu, a jedino što je zapanjujuće u ovoj etapi je “eksplozija pećinske rusofobije koju lideri zapadnih država aktivno potiču”.

“U Europi se već događalo nešto slično i znamo kako se to završilo. Nema nikave izolacije Rusije. O njoj govore oni koji su se mentalno pomirili s diktaturom Zapada”, rekao je Lavrov. Istaknuo je da Zapad pokušava izolirati Rusku Federaciju time što prikazuje “aritmetičke rezultate glasanja u UN-u”.

“Znamo kakvim su ucjenama izložene te zemlje. Za nas to znači samo jedno, da se SAD plaši izolacije. Ako su već toliko uvjereni u svoje vrijednosti, onda neka svoje pozicije iznesu i puste druge zemlje da naprave svoj izbor. Neka biraju slobodno, bez ikakvog pritiska”, rekao je Lavrov.

Naveo je da SAD pokorio cijelu Europu i da rukovode i EU-om i NATO-om, koristeći njihovu infrastrukturu u interesu jačanja vojno-političkih pozicija.

“Vidimo kako se ponaša taj savez NATO i EU prema drugim državama, to je čista autokratija”, istakao je Lavrov.