LAVROV POHVALIO MILANOVIĆA: To je bilo iskreno i pošteno, kaže

Sergej Lavrov, ruski ministar vanjskih poslova, pohvalio je Zorana Milanovića zbog toga što je hrvatski predsjednik rekao da Amerika i NATO preko Ukrajine vode rat protiv Rusije.

Izvor: Media servis

“Nedavno je hrvatski predsjednik Milanović rekao da je ovo NATO-ov rat. Iskreno, pošteno”, rekao je Lavrov, prenose ruski mediji.

Podsjetimo, Milanović je u nedjelju pred novinarima komentirao razne teme, među kojima je bio i rat u Ukrajini.

“Washington i NATO preko Ukrajine vode proxy rat protiv Rusije. I obrnuto. Međutim, ako nemaš krajnji cilj, ako nemaš plan, onda to završava kao Afganistan”, rekao je Milanović.

“Plan ne može biti maknuti Vladimira Putina. Plan ne mogu biti sankcije. To su gluposti. Nećemo ništa postići. Nisu ni Miloševića slomili sankcijama. Idu iz rata u rat. Što bismo trebali biti? Američki robovi?” dodao je hrvatski predsjednik.

Novinari su za komentar upitali šefa SDP-a Peđu Grbina:‘‘Doista ne znam što je Lavrov rekao, vi ste mi sad pročitali. S tim nisam upoznat, ali ono što je točno ovo je rat koji je izazvan ruskom agresijom na Ukrajinu. Rusija je napala Ukrajinu. Kao što je Srbija svojedobno napala Hrvatsku, tako je Rusija sada napala Ukrajinu i to je jedino što je točno. Drugo me ne zanima‘‘.