LAUC PIŠE FAKTOGRAFU: Omikron češće zarazi cijepljene, pa proglasite svoj uradak lažnom vijesti

Budući ga je Faktograf.hr proglašavao da širi lažne vijesti, znanstvenik Gordan Lauc našao je sada povod da im se obrati i traži da “lažnom vijesti proglase njihov uradak u kojem su njegve i objave Nenada Bakića  proglasili za lažne vijesti.

Ovo je njegova objava na Facebooku:

Gospodo iz Faktograf.hr.

Pošto je sada u brojnim zemljama vrlo jasno pokazano da omikron češće zarazi cijepljene, nego necijepljene osobe, molim vas da lažnom vijesti proglasite ovaj vaš propagandni uradak u kojem ste moje i Nenadove (Nenad Bakić) objave u kojima smo na to upozoravali proglasili za lažne vijesti.

Također vas molim da odmah ukinete ograničavanje dosega onima koji te vijesti prenose, jer se ovdje više ne radi samo o cenzuri, već i o svjesnom laganju s potencijalno teškim zdravstvenim posljedicama za one koji povjeruju toj lažnoj vijesti koju ste objavili.

Tumačenje znanstvenih radova prepustite znanstvenicima, a ne vašem glavnom uredniku koji za to nije kvalificiran pa zbog toga što ne razlikuje cijepljenje od covid-potvrda generira lažne vijesti.

P.S.
Nigdje u ovoj objavi nisam osporio činjenicu da cijepljenje donekle umanjuje rizik od zaraze. Stvar je kompleksnija od toga.