LAUC ODGOVORIO TRAMPUŽU: Prisiljavanje djece i mladih na cijepljenje je naprosto suludo

Vrlo je opasno i za djecu koja nisu cijepljena i oni će vjerojatno sada napuniti naše intenzivne odjele – rekao je među ostalim  dr. Andrej Trampuž, infektolog i internist u klinici Charité Berlin, gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a.

Reagirao je naš poznati znanstvenik Gordan Lauc, a ovo je njegova objava na Facebooku:

Trampuž nastupa kao trećerazredni prodajni predstavnik jedne farmaceutske kuće, a njegova jedina kvalifikacija da o ovome govori je to što donekle poznaje jezik koji ljudi ovdje razumiju pa zato redovito nastupa na televizijama u regiji.

Članak u Faktografu je napisao Petar Vidov, koji nema nikakve kvalifikacije pisati o ovoj temi. Svoju privrženost istini najbolje dokazuje time što je meni zabranio da komentiram na stranicama Faktografa.

Matematički i logički je potpuno nemoguće da je tvrdnja ‘necijepljena djeca vjerojatno će napuniti intenzivne odjele’ istinita, što god o tome gospodin Vidov napisao. Naime, kod nas je udjel umrlih (sa i od SARS-CoV-2) mlađih od 20 godina oko 0,6%, a udjel djece je još i manji. Kako će tih 0,6% napuniti intenzivne odjele je potpuno nemoguće shvatiti…

Prisiljavanje djece i mladih na cijepljenje je naprosto suludo. Za djecu je SARS-CoV-2 samo jedan od virusa koji uzrokuje prehladu. Hoćemo li sada početi djecu cijepiti i protiv druga četiri koronavirusa? A i cijepljeni šire virus pa ćemo se ionako svi zaraziti, tako da cijepljenje djece neće niti na koji način zaštititi starije.

Prisiljavanje djece, mladih i onih koji su preboljeli COVID-19 na cijepljenje nema uporište u znanosti i isključivi je rezultat lobiranja čiji je jedini interes ostvariti još nekoliko desetaka milijardi profita jednoj tvrtki.