LAKŠI PUT I DO FINALA: Vatreni pobjedom nad Španjolskom izbjegli Italiju, Njemačku, Francusku…

reprezentacija, nogomet

Nitko nije mogao vjerovati kako ćemo bez čak pet standardnih prvotimaca – Vide, Brozovića, Strinića, Modrića i Mandžukića u Bordeauxu u odličnoj igri pobijediti aktualnog europskog prvaka Španjolsku i preko njihovih pleća osvojiti prvo mjesto skupine D sa sedam bodova.

I nije to sve. Ovom pobjedom došli smo u situaciju da imamo vrlo povoljnu situaciju za dalje.

Sljedeću utakmicu igramo 25. lipnja u Lensu. Protivnika ćemo doznati danas, kada dvobojima trećeg kola u skupinama E i F završi grupna faza natjecanja.

Jedan od tri potencijalna protivnika je Slovačka, dok će se drugi tražiti između Belgije, Švedske i Irske. U posljednjem kolu Šveđani igraju Belgijancima, a Irci s Talijanima koji su već potvrdili prvo mjesto.

Trećeg potencijalnog protivnika tražimo u skupini F između reprezentacija Mađarske, Islanda, Portugala i Austrije, jer sve momčadi mogu još završiti na trećem mjestu. U posljednjem kolu prvoplasirani Mađari igraju s Portugalcima, a Islanđani s Austrijancima, koji su u prva dva susreta osvojili tek bod.

U slučaju pobjede u osmini finala, Hrvatska će 30. lipnja u Marseilleu igrati protiv boljeg iz dvoboja Poljske i Švicarske.

Ono što je posebno važno, prvim mjestom u skupini do finala smo izbjegli većinu favorita ovog natjecanja, Njemačku, Italiju, Španjolsku, Francusku i Englesku.