LAJTI SARCE ČEZ BRIEGA NUJLJIEPŠA: Pjesnička manifestacija očekuje vaše pjesme na kajkavskom

Ove će godine biti održana VI. pjesnička manifestacija “Lajti sarce čez briega nujljiepša”, a poziv svima koji stvaraju na kajkavskom uputila je Ljiljana Hidić Pasariček, autorica i moderatorica.

Dragi moji ljubitelji kajkavske riječi. Upravo dolazi poziv za sve vas, budite kreativni kao i uvijek. Budući kultura, povijest i književnost idu “rukom pod ruku”, prenosim ovim putem javni poziv za slanje radova za VI. pjesničku manifestaciju “Lajti sarce čez briega nujljiepša”.

Dragi moji pjesnici, pod okriljem “Književnog kutka”, uz usku suradnju KUD-om JOSIP GENC iz Bednje, s posebnim zadovoljstvom vas pozivam da zajedno obilježimo šestu pjesničku manifestaciju – LAJTI SARCE ČEZ BRIEGA NUJLJIEPŠA, uz prigodan program gostiju.

Pozivam sve vas da šaljete najviše tri (3) pjesme do 28 redaka, font slova 12, pismo – Times New Roman, na mail: lj. hidic@gmail.com najkasnije do 30. 9. 2022. s naznakom :” LAJTI SARCE ČEZ BRIEGA NUJLJIEPŠA” 6 kako bi komisija mogla odabrati pjesme za javno izvođenje.

Poziv je javni i pravo sudjelovanja imaju svi pjesnici koji pišu na našem KAJ/KOJ . Pozivam djecu iz osnovnih škola, srednjoškolce i sve one koji vole i štuju naš dragi KAJ/KOJ.

Organizator ima pravo pozvati izvan natječaja pjesnike direktno u program. Ograđujemo se od autora koji pošalju plagirane radove, njih ćemo javno prozvati.

Uvjeti natječaja: Pjesme slati isključivo na kajkavskom jeziku (narječju/govoru). Šaljite pjesme i pokažite ljubav i poštovanje prema našem lijepom i dragom KAJ/KOJ.

Tema je slobodna uz obavezno na kajkavskom i poseban naglasak na bednjanski.

Svi koji prođu bit će obaviješteni (molim zbog brže izmjene informacija i broj mobitela) o odabiru i pozvani da osobno nazoče obilježavanju te manifestacije.

Dakle, pozivu se mogu odazvati svi koji imaju što reći o ljepoti Zagorskih briega i svemu što čini Zagorje i njegovu ljepotu.

Važna napomena: Molim sve koji ne žive kajkavski i nisu kajkavci neka ne daju prevoditi radove jer očuvanje je IZVORNOST ne prilagođavanje. Hvala na razumijevanju.