LADISLAV ILČIĆ PO STAROM: Sutrašnji prosvjed je politički skup SDP-a

ladislav ilčić

Sindikati, predstavnici sindikalnih središnjica, Hrvatska udruga poslodavaca i udruge civilnog društva koje podupiru Inicijativu Hrvatska može bolje pozvali su danas sve građane diljem Hrvatske na sutrašnji prosvjed podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi i pritom se ogradili od politike.

Istodobno čelnik Hrasta Ladislav Ilčić optužio je SDP da stoje iza prosvjeda te poručio kako će upravo njihovih članova i simpatizera sutra biti najviše.

Sindikati, udruge, poslodavci, okupljeni oko jednog cilja – podrške kurikularnoj reformi. Predsjednica Sindikata učitelja Sanja Šprem pozvala je sve, pogotovo roditelje i djecu, da im se pridruže na sutrašnjem prosvjedu ističući kako politika ne stoji iza njih. “Ne možemo konstantno šutjeti po pitanju obrazovanja”, poručila je Šprem, a prenosi Media servis.

“Učenici su prenatrpani informacijama, učitelji se pretvaraju u birokrate, mi moramo reći dosta je i započeti i otvoriti novu stranicu za kvalitetno bolje sutra”.

No da iza svega ne stoji politika ne vjeruje čelnik Hrasta Ladislav Ilčić rekavši kako je jučer na vidjelo izbila ključna činjenica kurikularne reforme, a ta je kako je šef SDP-a Zoran Milanović u jednom intervjuu jasno dao do znanja da je on postavio ekspertnu skupinu i da je Boris Jokić bio njihov izbor.

Dokaz je to da ih je politika postavila te je pozvao Milanovića, Borisa Jokića, Nevena Budaka, Željka Jovanovića i Sabinu Glasovac da se ispričaju javnosti jer su tvrdili da ekspertnu skupinu nije postavila politika. Stoga sutrašnji prosvjed vidi kao politički skup SDP-a koji se, kaže, angažirao oko podrške i na društvenim mrežama.

“Dakle jasno je da se radi o političkom skupu u kojemu SDP želi skupiti nekakve političke bodove. Uz sam SDP sigurno će na tom skupu biti i udruge iz Reforme 112 kojima su uskraćena značajna financijska sredstva s kojima su baratale u proteklom mandatu”, rekao je Ilčić.

Od politike se ogradila i ekspertna skupina koja je zahvalila u priopćenju svima na podršci Cjelovitoj kurikularnoj reformi.

“Također želimo ponoviti i još jednom zamoliti sve političke stranke da ne prisvajaju kurikularnu reformu. Reforma je od samog početka osmišljena kao nacionalni projekt i istinsko mjesto zajedništva i dijaloga u kojem sudjeluju stručnjaci vrlo različitih svjetonazora”, ističe se u priopćenju i zaključuje kako “od praznih riječi i jeftinih političkih bodova onih koji su u prošlosti bili ili trenutno jesu moćni, ova zemlja nema mnogo.

Komentiraj