KVALIFIKACIJE EU 2020: Hrvatska teško do pobjede protiv Walesa

Na stadionu Gradski vrt u Osijeku Hrvatska je odigrala vrlo važnu utakmicu protiv Walesa u kvalifikacijam aza Euro 2020.

Bila je to utakmica koju Hrvatska nije smjela izgubiti.

U 18. minuti nešto sreće za nas i 1:0.  Nakon kontre Perišić je sam s lijeva, ušao je u kazneni prostor, gađao Kramarića, ali je Jamie Lawrence u pokušaju da očisti loptu ugurao ju u vlastitu mrežu.

Poluvrijeme je prošlo u neizražajnim prilikama s obje strane.

A onda u 42. minuti velika prilika za Wales. Nova velika šansa za Wales. Duga lopta na drugu vratnicu, povratni pas Waulksa, šut s deset metara koji Livaković uz puno teškoća jedva brani.

U drugom poluvremenu brzo, u 48. vodimo s 2:0. Modrić je krenuo prema golmanu, dao je Perišiću kojem je uklizao Roberts, ali Perišić ga nadmudruje i prizemnim udarcem u donji desni kut zabija za 2:0.

Tada je Bale imao nekoliko prilika za smanjenje rezultata,a u 75. strašan udarac iz daljine, iznenadan i jak, uz samo vratnicu, ali Livaković odlično brani.

A na kraju na 2:1 smanjuje u 78. minuti sjajnim udarcem Brooks. Pašalić griješi nakon auta, dodao je lotu Walesu, ona je došla do Brooksa, on puca s 18 metara, lopta pogađa Vidu i vara Livakovića.

Wales potom napada, Hrvatska živi opasno. Kao da je voda u ušima. Valja spašavati i minimalnu pobjedu.

U 87. Kramarić ima krasnu priliku, ali promašuje iskosa s desna.

U 88. novi zicer za Wales – ubačaj Balea, Wilson je na drugoj vratnici sam, ali je promašio čistu šansu.

U 91. Pašalić je proigrao Kramarića sjajnom loptom, koji je sebičan i puca, umjesto da je poslužio usamljenog Perišića.