KUŠČEVIĆ U NOVIM PROBLEMIMA: Za HDZ-ovog zastupnika traži se novo skidanje imuniteta

Lovro Kuščević, bivši HDZ-ov ministar, a sada saborski zastupnik, pred novim je proble,mima, jer USKOK traži za njega novo skidanje imuniteta.

U zahtjevu za proširenjem istrage uz Kuščevića sumnjiči se i njegov šogor, supruga, te jedan splitski poduzetnik, javlja RTL.

Podsjećamo kako je USKOK protiv Kuščevića prvu istragu otvorio lani pod sumnjom da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju POS-ovog stana.

Kuščević je uglavnom na sve odgovarao: “Ponosan sam na sve što sam napravio u moja tri mandata općinskog načelnika, mog mandata vijećnika, ponosna sam na sve što sam napravio u moja tri ministarska mandata.”

A kada je upitan o stečenom bogatstvu i kako je došao do njega odgovarao je formulom: “Tako da kao student ima svoj biznis i prodaje na štandovima, tako da zahvaljujući dobrim izbornim rezultatima zahvaljujući obrazovanju ima pristojnu plaću načelnika, ima pristojnu plaću ministra, tako da zaposli svoju suprugu”.

Pod službenom sumnjom USKOK-a sada mu je i supruga koju sumnjiče da je prenamjenom poljoprivrednog u građevinsko zemljište zaradila novac.

 

Komentiraj