KUJUNDŽIĆ NA KRITIKE PREDSJEDNICE: “Uvijek prije određivanja i početka terapije napravim egzaktnu dijagnozu”

Nakon što ga je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvoreno prozvala da je stanje u zdravstvu loše i da u zadnje tri godine nije učinjeno gotovo ništa, ministar zdravstva Milan Kujundžić, joj je odgovorio u liječničkom stilu.

“Uvijek prije određivanja i početka terapije napravim egzaktnu dijagnozu i diferencijalno dijagnostički razmotrim druge bolesti. Tako ću postupiti i u ovom slučaju”, rekao je ministar Kujundžić za Večernji list.

Podsjetimo, govoreći o zdravstvu, predsjednica je među ostalim rtekla: “Odljev je zbog uvjeta rada, a ne zbog plaća, stanje u zdravstvu je, neću reći katastrofalno, ali je doista vrlo loše i u posljednje tri godine nije se učinilo gotovo ništa. Žao mi je da tijekom ove zadnje rekonstrukcije Vlade nije zahvaćeno i zdravstvo”.

Ali, poručila je i kako se neće miješati u oporbeni zahtjev za izvanrednom saborskom sjednicom na kojoj bi se raspravljalo o odlasku ministra Milana Kujundžića.

“Ovo je pitanje funkcioniranja zdravstva, mislim da tu trebamo dobrog menadžera koji može i ne mora biti liječnik te se treba ozbiljno zamisliti o prigovorima liječnika”, rekla je predsjednica, te dodala da bolnicama “nedostaje anesteziologa i lijekova, da stvari nisu dobro organizirane, i da je prekovremeni rad postao vrlo diskutabilan”.

Komentiraj