KRVAVI OBRAČUN: Hrvat Stjepan J. (25) ubijen u Münchenu – uhićen mladić (22) iz BiH

U Münchenu je u nedjelju uvečer ubijen 25-godišnji Hrvat Stjepan J. koji je izboden oštrim predmetom, a navodni počinitelj je 22-godišnjak podrijetlom iz BiH.

Ubojstvo se dogodilo na Karl-Marx-Ringu, u gradskoj četvrti Ramersdorf-Perlach.

Stjepan se nalazio u društvu koje je igralo stolni tenis. Mladići između 18 i 25 godina su najprije zajedno pili pivo na obližnjem kiosku, a potom su igrali stolni tenis u parku na Karl-Marx-Ringu, piše Fenix magazin.

Žrtva i navodni počinitelj, 22-godišnjak iz BiH, su se znali od ranije, a već su se nekoliko puta susretali, izjavila je glasnogovornica policije.

Stjepan i 22-godišnjak su se posvađali, a ostali mladići su kasnije rekli da su se vrijeđali a potom je 22-godišnjak izvadio oštri predmet i postao nasilan.

On je više puta nepoznatim predmetom, vjerojatno nožem, ubo svoju žrtvu. Mladić (18) je pokušao intervenirati, no uočio je kako 22-godišnjak ima i pištolj.

Nakon svega svi su se razbježali.

Stephan Beer, šef odjela za ubojstva u Münchenu rekao je da je policija uhitila 22-godišnjaka u nedjelju navečer, a pretragom stana pronađeni su elektrošokeri i bokseri. Osumnjičeni je otprije poznat policiji i brani se šutnjom. Priveden je zbog ubojstva iz nehaja i prijeti mu 15 godina zatvora.