KRIZA VLASTI: HDZ tvrdi da ima potporu većine za novu vladu, Milanović misli da blefiraju

Podijelite članak

zdravko marić

Predsjedništvo HDZ-a potvrdilo je jednoglasno na jučerašnjoj sjednici da će ministar financija Zdravko Marić biti njihov kandidat za mandatara nove vlade.

Marić je rekao da je počašćen odlukom i svjestan trenutka u kojem se nalazimo, prenosi Media servis.

“Počašćen sam s njihovom odlukom koju shvaćam kao veliku obavezu i odgovornost. Kao ministar u vladi svjestan sam trenutka u kojem se nalazimo, potencijala i mogućnosti gospodarstva za koji je neosporno da nam prije svega treba političke stabilnosti.”

Domagoj Ivan Milošević je rekao da imaju potporu većine u saboru za novu vladu s Marićem na čelu.

“Postoji parlamentarna većina koja je spremna podržati vladu na čelu s Marićem. Postoji bitna razlika između Marića i Oreškovića, razumije politički kontekst, bio je u bivšim vladama, razumije političke odnose uz sav profesionalni kredibilitet koji je neosporan.”

HDZ blefira kada tvrdi da ima potporu većine za izbor nove vlade s Marićem na čelu, to je udica, izjavio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović gostujući na N1 televiziji.

“Ovaj sadašnji kandidat za mandatara pored aktualnog premijera, to je smiješno. HDZ će se svesti na to da u vladi neće biti nijedan član HDZ-a. Ili su neprihvatljivi Mostu ili nacionalnim manjinama, na kraju sve dođe na naplatu. Kako bi rekli u Zagorju “Svaka rit, ne””, rekao je Milanović.

Tvrdi da SDP ima dovoljno ruku za raspuštanje Sabora. Spreman je opet voditi državu, ali ne s Mostom.

Komentiraj