KRIZA VLADE: Premijer i predsjednik Sabora kod predsjednice – što dalje?

Podijelite članak

karamarko, orešković, petrov

I dalje se ne nazire kraj krize vlasti. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zbog svega je jutros na Pantovčaku razgovarala s predsjednicima Vlade i Sabora. Istodobno, zbog nedolazaka ministara, otkazana je sjednica Gospodarsko socijalnog vijeća.

Premijer Tihomir Orešković jutros se na Pantovčaku našao s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, potvrđeno je Media servisu. Predsjednica je, kako doznajemo, razgovarala s predsjednikom Vlade kako bi vidjela što se događa, a sastala se i s predsjednikom Sabora Željkom Reinerom. Reiner je izjavio kako su razgovarali o stabilnosti države. Za sada ne planira sastanak s potpredsjednicima Vlade Božom Petrovom i Tomislavom Karamarkom. S Pantovčaka i dalje poručuju kako će ona učiniti sve, unutar svojih ustavnih ovlasti, kako bi osigurala stabilnost u zemlji. Zbog svega što se događa, predsjednica je odgodila planirano putovanje u Litvu.

Premijer je od 10 sati u Banskim dvorima. Prema nekim medijskim najavama mogao bi se danas ponovno obratiti javnosti. Inače, potpredsjednik Vlade Božo Petrov kratko se u Splitu osvrnuo na najave iz vrha HDZ-a kako slijedi preslagivanje vlasti koje bi iz svih kombinacija isključilo Most.

“Što se tiče brojanja glasova, ako netko drugi može pobrojati do 76, sva mu sreća svijeta bila”, rekao je Petrov. A na pitanje kako će glasovati Most ako HDZ zatraži izglasavanje o povjerenju Tihomiru Oreškoviću, Petrov je poručio:

“O tome ćemo vidjeti u trenutku kada ga oni zatraže, ali ga nisu zatražili. Iskreno ne bih htio davati izjave, čuo sam negdje da se gospodin Karamarko trudi brojati do 76, pa bi mu ja dao malo kreativnog mira za to”, dodao je Petrov.

Mostov ministar pravosuđa Ante Šprlje pak uvjerava kako Vlada radi potpuno normalno.

“Nema stajanja, radimo kao da je običan dan. Danas je radni dan”, poručio je Šprlje, ali nije znao reći hoće li i kada ovoga tjedna biti sjednice Vlade.

Potpredsjednik Petrov, kao i ministrice rada i socijalne politike te ministri regionalnog razvoja, gospodarstva, financija i zdravlja trebali su jutros nazočiti sjednici GSV-a, no nije došao dovoljan broj ministara pa je sjednica zbog nedostatka kvoruma otkazana. Sindikalni čelnici trebali bi se poslijepodne očitovati priopćenjem.

Komentiraj