KRIM POLICIJA U PIŠKORNICI: Istraga nakon smjene direkora zbog isplate milijunskog bonusa

Mladen Jozinović
Mladen Jozinović

Kriminalistička policija u petak je ušla u sjedište javne tvrtke Piškornica u Koprivničkom Ivancu.

Potvrđeno je to Podravskom listu iz nekoliko međusobno neovisnih izvora.Nalog za češljanje poslovanja javnog poduzeća koje ima zadatak izgraditi centar za gospodarenje otpadom za četiri sjevernohrvatske županije dalo je Državno odvjetništvo nakon što je zbog suspektne isplate milijunskog bonusa, ali i blizu 300.000 kuna naknade, s čela tvrtke smijenjen Mladen Jozinović.

Istraga o tome što se sve događalo u javnom poduzeću ide u najmanje tri smjera. Prvi je inicirao Nadzorni odbor tvrtke nakon sjednice održane 24. studenoga, na kojoj je Jozinović otpušten i naložen mu je povrat bonusa u bruto iznosu. To je tijelo dokumentaciju o skandaloznoj isplati poslalo Državnom odvjetništvu, najavivši da će prijavu dopuniti nakon što interna revizija završi češljanje poslovnih knjiga Piškornice, a to bi moglo biti, kako neslužbeno doznaju u Podravskom listu, koncem prosinca.

Drugi smjer istrage, kako piše podravski.hr zanimljiv je jer se bavi suradnjom privatnog poduzetnika Roberta Markulina s Piškornicom. Markulin je, inače, utjecajni šef HDZ-ove županijske zajednice poduzetnika, moćni član Izvršnog odbora Hrvtaskog nogometnog saveza i drugi čovjek NK Slavena Belupa.

Njegovo poduzeće Mark-Rob dobavljalo je zemlju i drugi materijal za Piškornicu, i to zahvaljujući ugovoru s poduzećem Prizma koje je Mark-Rob navodno potpisao još početkom prošle godine. Prizmu, obiteljsko poduzeće za prikupljanje otpada u vlasništvu podravskog poduzetnika Dražena Vlaha Piškornica je preuzela u srpnju prošle godine te ga ugasila. No, ugovore s Mark-Robom nije raskidala.

Komentiraj