KRIJUMČARIO MIGRANTE: U osobnom autu bilo ih je čak devet – neki u prtljažniku

Brodsko-posavska policija uhvatila je 45-ogodišnjeg državljanina Srbije koji je u osobnom automobilu prevozio devetero migranata, od kojih su neki pronađeni i u prtljažniku.

Krijumčar je uhvaćen na autocesti A3, u Slavonskom Brodu, u automobilu bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka.
“Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su gumenim čamcima nezakonito prešli preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine i ušli u Republiku Hrvatsku.

Nadalje je utvrđeno da je 45-godišnjak počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici šengenskog sporazuma.

Naime, u cilju ostvarivanja nepripadne imovinske koristi, osumnjičeni je po prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom za nekoliko tisuća eura, primio u automobil migrante koji su nezakonito ušli u RH te ih namjeravao odvesti do Zagreba.

Policijski službenici su 45-godišnjaka uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Migrantima su osigurani topli napitci i prehrana, dok su ponuđenu liječničku pomoć odbili te je prema istima proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Da državnu granicu čuva dobro opremljena, uvježbana i sposobna policija ukazuju brojni slučajevi sprječavanja krijumčarenja osoba i hvatanja krijumčara”, navodi se u priopćenju brodsko-posavske policije.