KREŠO BELJAK: Tko voli Hrvatsku ne može voljeti HDZ – to je nemoguće

“Kad ste čuli lopova da je lopov? Svi u HDZ-u ili su glupi ili su lopovi. Nitko normalan ne može biti u toj stranci. Kod nas nema nezavisnog pravosuđa, a kad stranačko pravosuđe osudi stranku koja ih je imenovala, to daje dodatnu težinu cijeloj problematici. Andrej Plenković misli da je on Hrvatska”, rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak gostujući na N1 televiziji.

Također, kaže: “Svatko onaj tko voli Hrvatsku, ne može voljeti HDZ. To je nemoguće. Svi koji to ne vide ili su glupi ili su dio kriminalne organizacije. Ne postoji treća opcija. U politici se nikad ne može reći da je napravljeno sve, to nije čak ni Franjo Tuđman govorio, ali Plenković govori. Svi vide da Hrvatska nije država blagostanja”.

Beljak navodi da ne zna što se više može napraviti da se HDZ prozove kriminalcima.

“Nema isprika za opozicijske stranke da se izbori dobiju, izborne jedmice nisu baš promijenjene, samo su promijenjene njihove granice. Neke bitne promjene nisu napravljene. To je bilo nakaradno, sad je poštenije to da približno isto vrijede. Jedina mogućnost da svi glasovi vrijede jednako je da je cijela Hrvatska bude jedna izborna jedinica“, kazao je Beljak za N1.

Saborski zastupnik kaže i kako već pet godina ima ideju kako bi to trebalo izgledati.

“Ne može se sve uvući u Zagreb. Takav teritorijalni prostor osuđuje Hrvatsku na propast. Hrvatskoj je potrebna pametna i promišljena useljenička politika. Nama neće pomoći ni deset milijuna useljenog stanovništva ako će oni biti koncentrirani u gradovima”, rekao je.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!