KREŠO BELJAK: Plenković je u paničnom strahu – boji se Bernardića i mene

Krešo Beljak, čelnik HSS-a, gostovao je na Novoj TV i govorio o programu Restart koalicije, koji je danas predstavljen na pressici.

Jedno od obećanja koalicije je zakon o porijeklu imovine, a Beljak o tome kaže: “Porezna uprava sada ne radi svoj posao. Vidite ljude koji su u mirovini, a koji voze aute od 100.000 eura. Treba prekopirati dobre zakone i dobre primjere iz Njemačke, primjerice. Kod nas je normalno da ljudi imaju vile, a nisu zaposleni. Odmah nakon izbora ćemo donijeti taj zakon i Porezna će odmah to napraviti”.

O izjavi premijera Andreja Plenkovića da Davor Bernardić nije sposoban biti niti lider oporbe, a kamoli voditi hrvatsku Vladu, Beljak je za Novu TV rekao:

“Doista ne razumijem što je Plenkoviću da se prepao Bernardića i mene. Odnosno, vjerojatno ima dobrih razloga zašto se boji. Odaje dojam čovjeka koji je u paničnom strahu. Bernardić nije nikada bio dio izvršne vlasti. Plenković se imao priliku dokazati u zadnje četiri godine, pa nije napravio ništa”.

Iznio je i kako je obrazovanje nužno reformirati, te se referirao na to što je ono u programu manje naglašeno: “Ovo što se kod nas događa je jadna reforma. Morate znati da program ne može biti cijela knjiga… Veći dio programa odnosi se na gospodarstvo, jer bez uspješnog gospodarstva, nema ni dobrog obrazovanja. Ne smijemo robovati sustavu koji nije ni za 19 stoljeće. Metodologiju same nastave treba modernizirati”.

O reformi zdravstva Beljak je rekao: “Osnovni cilj je da se ne smije privatizirati sustav. Takav sustav ne želimo. Imamo primjer SAD-a. Napravit ćemo sve da se naš sustav ne pretvori u američki zdravstveni sustav”.

Uvjeren je u pobjedu Restart koalicije. “Imamo najbolju listu i očekujem da dobijemo dovoljno glasova da koalicija neće biti potrebna. Ne bismo koalirali s Mostom. Ne dolazi u obzir ni velika koalicija s HDZ-om”, zaključno je rekao.

Komentiraj