KREŠO BELJAK: Ovo je poruka svima koji mene i vodstvo nazivaju “grobarima HSS-a”

Krešo Beljak, ćelnik HSS-a i saborski zastupnik, odlučio je kroz ne tako daleku povijest pokazati tko su oni koji su urušavali stranku.

Na Facebooku Beljak piše:

Na današnji dan prije 11. godina održani su Parlamentarni izbori u Hrvatskoj. Ovo su rezultati: HSS je 2000. osvojio 17 mandata, a 2003. – 9 mandata (predsjednik Zlatko Tomčić), pa onda 2007. – 6 mandata (predsjednik Josip Friščić) i nakon toga dogovorio (po prvi put koaliciju sa zločinačkim HDZ-om (Ivom Sanaderom) i ta koalicija je baš tog 5.12.2011. došla na naplatu. HSS JE OSVOJIO 2011. – JEDAN MANDAT! Uz kampanju koja je koštala oko 20 milijuna kuna.

Nakon tog debakla, HSS je preuzeo Branko Hrg, izdajica i trenutačni državni tajnik – uhljeb u Ministarstvu obrane, pod čijem je vodstvom HSS 2015. ponovio isti rezultat – 1 mandat.
Trenutačno vodstvo, s manjim izmjenama u sastavu, a sa mnom na čelu, preuzelo je HSS 19.3.2016., te na izborima u rujnu iste godine ostvarilo – 5 mandata. I onda kreću rušenja, opstrukcije, podmetanja, prijave, raskoli, uvrede koje praktički traju sve do danas, kad imamo svega 2 mandata, što je loše, ali još uvijek 100% bolje od te nesretne 2011.

Red je da se svi vi koji ste zaboravili ove činjenice, prisjetite tko je činio uže vodstvo HSS početkom prosinca te 2011., i što danas rade ti ljudi.

Josip Friščić – predsjednik (danas nažalost pokojni, zapravo najmanje kriv, osim što je dopustio unutarstranačke svađe i podmetanja ostalih “vođa”. Tada je upravo on osvojio taj jedini mandat HSS-a u 2. izbornoj jedinici.

Marijana Petir, potpredsjednica (nije uspjela osvojiti mandat kao prva na listi u 6. izbornoj jedinici, a danas je u HDZ-ova saborska zastupnica i mene naziva Staljinom)

Božidar Pankretić, potpredsjednik (pošteno i moralno se povukao iz aktivne politike, te nije sudjelovao u kasnijem rušenju i blaćenju stranke)

Nenad Matić, glavni tajnik (dugogodišnji zaposlenik Zagrebačkog holdinga, predsjednik tzv. Zelene stranke (podružnice Domovinskog pokreta), koordinator inicijative za rušenje aktualnog vodstva HSS-a) i redoviti gost komentator “aktualne katastrofalne politike” stranke koja mu je dala sve što ima.

Damir Bajs, potpredsjednik (već 2012. ga je Hrg potjerao iz stranke, jer je Friščić svoj mandat u prepustio njemu, a Hrg je silno želio u Sabor. Danas je nezavisni saborski zastupnik).

Ima ih još, naravno, ali ono bitno je da baš nitko od njih nije u Predsjedništvo stranke danas, a velika većina je stranku i napustila “razočarana” u lošu politiku, zapravo u nemogućnost ostvarivanja svojih osobnih interesa preko HSS-a. I to je sreća, jer dolaze mlade generacije koje će, uvjeren sam, vrlo brzo HSS itekako “oživjeti”.