KREŠO BELJAK O SVOJOJ SMJENI: To je orkestrirana laž koja se širi mrežama – prava znanstvena fantastika

U medijima se pojavila vijest kako Krešo Beljak više nije čelnik HSS-a i da je smijenjen, koju su mnogi portali neprovjereno prenosili, pa se na kraju oglasio i sam Beljak.

Na Facebooku je najprije u šali napisao kako nije 1. travanj da se zbijaju takve šale, ali kada vijesti kako je smijenjen nisu prestale oglasio se i službeno. Ovo je njegova objava koju prenosimo:

[FAKE NEWS? NE – ORKESTRIRANA LAŽ KOJA SE ŠIRI MREŽAMA!]

Unatoč toma što je “vijest” koja se širi medijskim prostorom ne samo netočna nego nije niti teoretski moguća, pa samim tim i smiješna, nažalost sam prisiljen demantirati je i službeno.

Predsjednika HSS-a, bio to “Krešo Beljak” ili bilo tko drugi, NIJE MOGUĆE izbaciti iz stranke! Nije moguće čak niti bilo kojeg člana “po kratkom postupku”, osim u jednom slučaju. Kada bi za takav prijedlog Predsjednika (dakle u ovom slučaju “Kreše Beljaka”) glasovali SVI članovi Predsjedništva stranke JEDNOGLASNO. (čl.21.,st.5. Statuta HSS-a). Predsjednika stranke bira (i opoziva u slučaju neprihvaćanja izvješća čl.15. Statuta HSS-a) samo Glavna skupština HSS-a, pa ga niti jedno drugo stranačko tijelo NE MOŽE niti smijeniti, niti suspendirati, a posebno NE isključiti iz HSS-a.

A Glavnu skupštinu može sazvati samo Predsjedništvo stranke, odnosno 2/3 svih članova Glavnog odbora. (čl.15, st.4., Statuta HSS-a). No, ovo sve je teorija. Sada o praksi, odnosno o tekućim zbivanjima u stranci, kojima se pokušava manipulirati. Na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora, većinom glasova članova imenovani su Glavni tajnik, Voditelj stručnih vijeća HSS-a, Međunarodni tajnik, te Organizacijski tajnik.

Uz to, donesen je Poslovnik o radu Glavnog odbora, te je verificiran zapisnik s prošle sjednice. Sve ostalo, što se sad pokušava širiti u medijima je jednostavno LAŽ! Bilo koja druga odluka niti je bila na dnevnom redu, niti se o njoj raspravljalo, niti glasovalo (niti se moglo raspravljati ili glasovati), tako da ulazi u sferu “naučne fantastike”. I u praksi, a posebno u teoriji.

Komentiraj