KREŠO BELJAK: Neću se više kandidirati za gradonačelnika Samobora, ne mogu to biti doživotno

Nije fer prema građanima Samobora da ja dio svoje energije usmjeravam prema Saboru, a sve prema njima i ja se nakon 12 godina više neću kandidirati za gradonačelnika Grada Samobora, rekao je čelnik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak, gostujući na N1 Televiziji.

Dodao je kako i dalje on kao potencijalni kandidat najbolje stoji, ali da smatra da se gradonačelnička funkcija ne može obavljati doživotno.

Komentirao je i dobar rejting HDZ-a i odluku Ustavnog suda kako su sve mjere Nacionalnog stožera ustavne:

“Koliko god HDZ-u ide bolje, toliko Hrvatskoj ide lošije i to je jedna praksa u zadnjih 30 godina. Hrvatska tone, HDZ raste, samo je njima dobro. Podržavam i odluku Ustavnog suda koji je verificirao sve ono što je bilo eventualno upitno jer da nije, nastao bi totalni kaos. U kriznim situacijama mislim da bi i mi iz opozicije trebali određene stvari podržati, a to smo i napravili podržavajući Zakon o obnovi Zagreba iako nije idealan i najbolji. Početak je mandata, kako će se stvari odvijati u budućnosti, vidjet ćemo. To ne znači približavanje nego pokušaj promjene retorike”, kazao je Beljak za N1.

Komentiraj