KREŠO BELJAK: Među pučanima će biti i Vučićeva stranka – osobno se ne vidim u toj obitelji

krešo beljak

Krešo Beljak, predsjednik Hrvatske seljačke stranke gostovao je na Hrvatskoj televiziji, gdje je neizbježno pitanje bilo i o koaliranju sa SDP-om.

Tako je na pitanje kako će HSS u sklopu nove koalicije glasati o pravima istospolnih zajednica ili pravu na pobačaj, s obzirom na konzervativna stajališta izražavana u prethodnom razdoblju, Beljak rekao kako se tu ne radi o politički pitanjima, već o ljudskim pravima.

“Suludo je o tome raspravljati u parlamentu”, rekao je Beljak na HRT-u.

Budući su HDZ i HSS članovi iste grupacije vezane uz Europsku pučku stranku, Beljak je i upitan nije li zbog toga koalicija sa socijaldemokratima neobična.

“O tome možete pitati i HDZ, s obzirom na to da će uskoro u grupaciju pučana ući i Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića. Osobno se ne vidim u obitelji stranaka gdje se nalazi i Vučić”, odgovorio je Beljak.

Bilo je i pitanje šalje li Andrej Plenković, HDZ-ov kandidat za predsjednika stranke, poruku HSS-ovu članstvu za koga da glasuje, odgovorio je:

“Jedna stvar je u Europskom parlamentu, a drugo je u Hrvatskom saboru, u kojem sjede gospoda Ćorić, Tepeš i Kirin i samo jedan predstavnik HSS-a, iako je HSS u Domoljubnu koaliciju donio tri puta više glasova.”