KREŠO BELJAK: HDZ-ova jedina ideologija je uzmi što je moguće više i to sada

Podijelite članak

“Uputili smo u saborsku proceduru Zakon o porijeklu imovine, to je vrlo jednostavan zakon i predstavlja premosnicu od hrvatskog pravosuđa, zaobilazi pravosuđe i Porezna određuje koliko se mora platiti porez”, rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak gostujući na N1 televiziji.

Po njemu suđenje za Agrokor trajat će najmanje 20 godina, a “da imamo zakon Porezna bi procijenila vrijednost i naplatila porez ili plijenila, a neka pravosudni proces ide svojim tempom.”

Propisana procedura u zakonu, kaže, nije ni kazneni postupak i progon. “Ako vi imate kuću od milijun kuna, a zaradili ste 200.000 kuna možete se pokušati opravdati da ste prodavali Playboy u Austriji, jeli pola sendviča, ali to vam neće proći”, rekao je za N1 Beljak.

U vrijeme bivše države postojao je Zakon o porijeklu imovine, ali je odmah ukinut od strane HDZ-a, kaže Beljak, uvjeren je da je zakon izvediv, ali mora postojati volja.

“Ono što je ključno je da u HDZ-u nema volje… Njihova jedina ideologija je uzmi što je moguće više i to sada. Da li smo mi doista kao nacija glupi da ne vidimo da oni koji se najviše busaju u domoljubna prsa u principu najviše iskorištavaju tu poziciju i bogate se enormno preko svake mjere dok sve veći dio stanovništva kopa po kantama za smeće? Toga me strah i strah me za moju djecu i bojim se da će u sljedećim godinama ne promijenili se nešto drastično, kolone biti sve veće i veće dok ovdje ne ostane zadnji škart.”

Komentiraj