KREŠO BELJAK: HDZ nam je u 30 godina nanio više štete nego svi Turci, Mađari, Austrijanci, Mlečani i Srbi zajedno

Čelnik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak komentirao je  popis stanovništva i ponovio svoje više puta iznesene tvrdnje kako je za sve kriv HDZ.

Beljak na Facebooku piše:

15.1.1992 – ŽIVJELA VJEČNO HRVATSKA!
15.1.2022. – HRVATSKA NA SAMRTI..

Na današnji dan prije 30 godina Hrvatska je od strane međunarodne zajednice priznata kao neovisna država. Dan iz snova, nakon višestoljetnog sustavnog odnarođivanja i zatiranja koje je dolazilo iz Beča, Pešte, Venecije ili Beograda. No, je li to baš bilo tako? Posebno, je li to baš bilo tako u 20. stoljeću? Neka brojke govore…

Prema popisu iz 1910. godine, dakle prije ulaska u Jugoslaviju, živjelo nas je na teritoriju današnje Hrvatske oko 2.700.000. Treba uzeti u obzir da Istra, Cres, Lošinj, Krk, Rijeka, Međimurje i Baranja tada nisu bili dio “trojednice”, dok istočni Srijem do Zemuna i Boka Kotorska jesu.

Dakle, uz sve valove iseljavanja tridesetih, četrdesetih i posebno u drugoj polovici šesdesetih godina i početkom sedamdesetih godina 20. stoljeća, uz ogromna stradanja u prvom, a posebno u drugom svjetskom ratu i poslije rata na “križnim putevima”, stanovništvo Hrvatska je u doba Jugoslavije naraslo za oko 2 milijuna stanovnika ili za oko 76%. Prema popisu iz 1991., par mjeseci prije tog 15.siječnja 1992. bilo nas je 4.784.265.

Danas, trideset godina kasnije, nas je 3.888.529, prema službenim podacima točno – 896.736 manje. Katastrofa, još i veća jer smo taj ogromni, vjerojatno i nepopravljivo tragični gubitak stanovništva ostvarili kao samostalna država koja je svoje demografske politike mogla osmišljavati i provoditi sama u našem nacionalnom interesu. I ne treba u taj gubitak previše računati broj Srba koji su otišli poslije Oluje, jer je on velikim dijelom kompenziran dolaskom izbjeglih i prognanih Hrvata iz BiH, ali i s Kosova i iz Vojvodine.

Da ponovim svoje riječi koje sam u više navrata izgovorio ili napisao, jer i ovi podaci govore u prilog tome da sam bio u pravu kad sam ih izrekao: Hrvatskoj je HDZ u trideset godina nanio više štete nego svi Turci, Mađari, Austrijanci, Mlečani i Srbi kroz cijelu povijest zajedno.