KREŠO BELJAK: “Građani su na izborima rekli da žele HDZ, afere, Ćorića, Kovačevića…”

Krešo Beljak, čelnik HSS-a i saborski zastupnik, gostovao je na N1 televiziji i još jednom ukazao na to kako se u Hrvatskoj zadnjih 30 godina događa isto.

“Imamo stranku koja je optužena, sjetite se vreća novca koje su dolazile za financiranje kampanje. Imamo nelegalne izbore. HDZ je došao na vlast s crnim novcem izvučenim iz državnih poduzeća. Slučaj još nije gotov, čisto sumnjam i da će ovaj uskoro biti gotov. Ali, to je modus operandi hrvatskih elita. Te iste elite su takvim istim novcem premrežile Hrvatsku… “, rekao je Beljak za N1.

“Predlagali smo donošenje zakona o podrijetlu imovine, vladajućima to nije bilo prihvatljivo. Pa su došli izbori, građani su na izborima rekli da – želimo ovakvu vlast, želimo HDZ, želimo afere, želimo Tomislava Ćorića, želimo i Dragana Kovačevića… Bojim se da u Hrvatskoj nema toliko zatvora koliko je takvih ljudi”, prokomentirao je predsjednik HSS-a.

Ističe kako ulazimo u mračan period. “Bojim se da je to dodatan motiv mladim i školovanim ljudima da napuste ovu državu. Hrvatska se pretvara u zadnju rupu Balkana.”

Kaže da je opozicijska politika ukazivala na greške, ali očito i pretjerala jer birači to nisu prepoznali na izborima. “Očito nismo bili dovoljno uvjerljivi. Očito se nešto dogodilo u glavama birača, ali to je za psihološko istraživanje, neki mazohizam, pa žele i dalje ovo što su izabrali na izborima”, poručio je Beljak.

Komentiraj