KREŠO BELJAK: Gle čuda, gle čuda… pa Bernardić, pa gle čuda – nek se jalnuši čude i nakon izbora

Ja se ne mogu sjetiti da su nekog opozicijskog političara toliko napadali mediji. I kad je kriv, iako je nejasno što to opozicijski političar može toliko biti kriv, a još više kad nije kriv baš ništa.

Napisao je to na Facebooku Krešo Beljak, čelnik HSS-a i član Restart koalicije, koji je komentirao stalne napade na vođu oporbe Davora Bernardića, kojeg optužuju za sve moguće, iako nije na vlasti i nije i ne može biti za ništa kriv.

U svojoj objavi Beljak kaže:

Gle čuda, Bernardić nije savršen niti je bezgrešan! Gle čuda, Bernardić ostao predsjednik SDP-a! Gle čuda, Bernardić okupio oko sebe široku koaliciju koja ga podržava, HSS, HSU, Glas, Snaga, nezavisni župani, pa jučer još i IDS i PGS!

Gle čuda, Bernardić će vrlo vjerojatno s tom koalicijim pobjediti na izborima i postati premijer! Gle čuda?!

Pa malo je to ipak puno čuda, za svakoga tko želi misliti realno, objektivno i pošteno. Za svakog takvog, puno je veće čudo što je trenutno još uvijek na čelu države najgora moguća opcija, obilježena milijardama kuna teškim aferama. Puno je veće čudo što i ta “elita” ima uopće ikakvih izgleda na izborima.

Čudo je i ekipa iz Mosta, koja se opet kune u “ekvidistancu”, iako su već dva puta svoju riječ pogazili i doveli HDZ na vlast. Čudo je i Škoro, koji u svojoj ekipi ima likova što otvoreno zazivaju fašizam, ali i Bandićevih zaposlenika koji su mu, uz naivnog Škoru, postali žetončići i prije izbora.

Čudo su konačno i razno razne stranke i opcije bez imena i prezimena, koje slažu dokazani “magovi” ultradesnice što nam se i ovaj put pokušavaju prodati kao centristi, čudo su nove stranke koje pred izbore niču kao gljive poslije kiše, čudo su i one marginalne opcije koje otvoreno prije izbora obećavaju da će poslije s onima koji daju više.

Uz sva ta neviđena čuda hrvatske politike, problem je (i čudo) Davor Bernardić? Ma nije on savršen, daleko od toga. Ali kad vidim koliko ga napadaju, i kakvi ga sve likovi napadaju, još sam sigurniji da će za nešto više od mjesec dana Davor Bernardić uzdignuti ruke i proglasiti pobjedu na izborima!

Pa kad je čudo, nek onda bude čudo do kraja. Do pobjede! Pa nek se jalnuši čude onda i dalje.

Komentiraj