KREŠIMIR LUETIĆ: Sljedećih mjesec do dva trebamo cijepiti više od milijun građana

Zbog kaosa oko platforme Cijepise i treće faze cijepljenja Hrvatska liječnička komora zatražila je sastanak u Ministarstvu zdravstva.

Izvor: Media servis

Zamjenica predsjednika Hrvatske liječničke komore Vikica Krolo nakon sastanka je poručila.

“Najveći je problem što nema dovoljno cjepiva, no sada dolaze sve veće količine. Četsto termina nema jer su termini za cijepljenje iskorišteni i onda nam se čini da se pacijenti ne mogu upisati na termine, nije to potpuno zbog nefunkcionalnosti ove platforme nego zbog toga što cjepiva nije bilo u dovoljnoj količini, ali najavljeno je da će doći.”

Krešimir Luetić, šef Hrvatske liječničke komore pozvao je sve uključene, kako liječnike i ostale zdravstvene djelatnike da pomognu u cijepljenju.

“Ovo je zajednička akcija od velikog značaja za cijelo društvo i moramo se svi staviti na raspolaganje. Sljedećih mjesec do dva trebamo procijepiti više od milijun građana i to bez podrške svih liječnika i ostalih zdravstvenih radnika neće biti moguće.”

Osvrnuo se i na izjave ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka da će se građane na cijepljenje zvati putem medija, ako platforma CijepiSe ne proradi.

“Danas smo dobili uvjeravanja da će platforma u potpunosti profunkcionirati, odnosno sve sastavnice informatičke podrške cijepljenja. Vjerujem da su ta uvjeravanja točna i da ćemo svjedočiti tome.”

S druge strane, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak za Jutarnji list je izjavio kako platforma djelomično funkcionira, ali da bi se to trebalo riješiti do idućeg tjedna, kada u Hrvatsku budu dolazile veće doze cjepiva.