KREŠIMIR ANTOLIĆ: Dinamo ne može sam izgraditi stadion – zemljište nije u našem vlasništvu

Trener i sportski direktor Dinama Zoran Mamić i član Uprave kluba Krešimir Antolić, obratili su se javnosti i govorili o aktualnom stanju u hrvatskom prvaku. Jedna od tema bila je i stanje maksimirskog stadiona.

Izvor: Media servis

Krenula je sanacija južne tribine koju je baš kao i istočnu oštetio potres”, najavio je Antolić i dodao: “Ljudi moraju znati da Dinamo ne može sam izgraditi stadion. Ne zbog financija, mi bi kroz fondove, bankarske linije mogli zatvoriti jedan dio financijske konstrukcije. No, zemljište na kojem se stadion nalazi nije u vlasništvu Dinama. Naš jedini partner u tom poslu je Grad Zagreb”, kazao je Antolić, pa otkrio kako su već imali skice i planove za novi stadion.

“Pitanje stadiona je pitanje odluke, kada se odluči da idemo u gradnju tada će biti nađene linije financiranje i riješeni vlasnički odnosi. Osnovni preduvjet koji prije izgradnje stadiona mora biti riješen je gdje će Dinamo za to vrijeme živjeti i raditi. Nikada na to nismo dobili odgovor”, kaže Antolić.

Zoran Mamić osvrnuo se na aktualni prijelazni rok, govorio je između ostalog o upitu Dinama za Jaira.

“Kod Jaira je postojala želja da dođe u Dinamo, iako mu ne bih želio napraviti problem jer znam koliko je u Splitu naelektrizirana atmosfera. No, Hajduk nije želio razgovarati na tu temu, a brojke koje su se spominjale nisu istinite. Sve je ostalo na verbalnom kontaktu mene i kolege Kepčije”, otkrio je Mamić i dodao kako se još radi na dolascima trojice igrača.

Želja je Camacho, 20-godišnji igrač lisabonskog Sportinga.

Komentiraj