KREĆU PROSVJEDNE AKCIJE: Medicinske sestre, tehničari i drugo osoblje prijete i štrajkom

Medicinske sestre i tehničari te drugi zdravstveni i nezdravstveni zaposlenici u sustavu zdravstva kreću u prosvjedne akcije.

Izvor: Media servis

Naime, od danas pa do 5. svibnja prosvjedovat će ispred zdravstvenih ustanova diljem zemlje tijekom polusatne stanke.

Iako su novom Vladinom uredbom dobili određena povećanja koeficijenta, od 3 do 5,4 %, ne odustaju od svog zahtjeva za povećanjem koeficijenata i plaća za minimalno 10 posto.

Predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestra i medicinskih tehničara Anica Prašnjak za Media servis je ranije izjavila:

”I tražiti da se te dane razmisli kakav je odnos prema nama medicinskim sestrama, drugim zdravstvenim i nezdravstvenim radnicima i da se pokuša iznaći tih famoznih dodataka, ja ću sad reći pet ili sedam posto u odnosu na što smo dobili i što kažemo, a ako ćemo sustići tih deset posto onda još tražimo to”.

Nastavak pregovora predviđen je ovoga tjedna, a upravo će taj odgovor Vlade i Ministarstva zdravstva biti krucijalan za odluku o odlasku ili neodlasku u štrajk.

A ukoliko niti prosvjedne akcije niti još jedan u nizu sastanaka ne urode plodom, 12. svibnja na Dan sestrinstva, najavljuju veliki prosvjed na zagrebačkom glavnom trgu.