KREĆU ISPITIVANJA U ATENI: Istraga o ubojstvu sužena na 13 osoba

U podne bi trebala krenuti ispitivanja huligana koji su izazvali nerede u grčkoj prijestolnici i u kojima je ubijen navijač AEK-a.

Izvor: Media servis

Tamošnje tužiteljstvo 94 Hrvata tereti za za četiri kaznena djela i sedam prekršaja, među ostalim, za udruživanje u zločinačku organizaciju. Još nije poznato tko je ubojica mladog navijača AEK-a, no, grčki mediji javljaju da je istraga o oubojstvu sužena na 13 osoba – devet Hrvata, trojicu Grka i jednog Albanca.

Premijer Andrej Plenković još je jednom osudio huliganizam i ponovio da su grčki premijer i tamošnje institucije pravovremeno bile obaviještene o dolasku navijača koji bi potencijalno mogli napraviti problem.

”Oni su već unutar sustava grčke policije smijenili šest ili sedam ljudi, dogodilo im se to da nisu pratili tu skupinu navijača kako je trebalo. Vidjet ćemo sada što će odlučivati suci. I u Grčkoj vrijedi načelo da je netko nedužan dok mu se ne dokaže suprotno”.

A pritvorene huligane u pritvoru je jučer posjetio hrvatski veleposlanik u Grčkoj Aleksandar Sunko te potom stao pred naše medije:

”Primjedbi na grčke policajce nemaju, primjedbi na veleposlanstvo i konzularnu potporu nemaju, ali imaju ozbiljni primjedbi na trajanje postupka i na uvjete zadržavanja u pritvoru. To je ono o čemu ćemo mi kao diplomacija razgovarati s grčkim vlastima”.

Veleposlanik je potvrdio da među pritvorenicima ima i ozlijeđenih navijača, da su neki dobili liječničku skrb, neki sa zakašnjenjem, a neki još čekaju odgovorajuće lijekove, no nitko nema ozljede opasne po život.