KREĆE ZAMRZAVANJE CIJENA: Od ponedjeljka jeftinije 30 namirnica – bit će označene znakom

Trgovački lanci od sutra moraju spustiti cijene 30 namirnica koje je novim paketom mjera pomoći građanima i gospodarstvu propisala Vlada.

Izvor: Media servis

Neki trgovci ovaj potez već su učinili, a artikli čija je cijena zaključana bit će označeni posebnom naljepnicom kako bi ju kupci mogli što lakše prepoznati.

Kompletna košarica proizvoda, čija je cijena ograničena, na kraju prošle godine stajala bi 99,68 eura, a prema novim cijenama – 76,19 eura, što je 23,5 posto manje. Svi ti proizvodi dobit će i posebnu oznaku kako bi bili što vidljiviji potrošačima.

Prema nekim izračunima višečlana obitelj na ovakvim akcijama mogla bi uštedjeti i do 100 eura po košarici, a kako će to sve u konačnici izgledati, saznat ćemo tijekom sljedećeg tjedna.

Ova mjera bit će na snazi 3 mjeseca, a ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović u Intervjuu tjedna Media servisa ranije ovog tjedna je poručio da očekuje da će trgovci smanjiti i cijene drugih artikala.

”To je stvarno bio jedan partnerski razgovor gdje su i oni shvatili da visoka inflacija nije nikome u interesu.

Konzum će ukupnu vrijednost vratiti na nulu i ići s dodatnim sniženjem od tisuću proizvoda do kraja godine.

Spar je najavio da će smanjiti cijenu 300 prozvoda, NTL za 500. Dakle svi su oni rekli da će napraviti kalkulacije, vidjeti što i kako i da će ići sa sniženjima”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!