KREĆE SNJEŽNA KRALJICA: U ženskom slalomu i dvije naše skijašice

snježna kraljica, sljeme

Najbolje slalomašice svijeta danas će svoje znanje pokazati na sljemenskom crvenom spustu.

Skijašice su po svoje startne brojeve otklizale u Ledenom parku na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava.

Iako je imala malih problema na klizaljkama Švicarka Wendy Holdener uspjela se otklizati do bubnja i izvući broj jedan, te će tako u 13 sati otvoriti 12. Snježnu kraljicu. S brojem dva kreće Norvežanka Nina Haver-Loeseth, a s brojem tri nastupit će još jedna Švicarka Melanie Meillard, dok će trenutno najbolja skijašica i slalomašica svijeta Amerikanka Mikaela Shiffrin startati s brojem četiri.

Hrvatsku će u Zagrebu predstavljati dvije skijašice. Dvadesetogodišnja Leona Popović izvukla je startni broj 64, dok će sedamnaestogodišnja Ida Štimac u svoj debitantski nastup na Svjetskom kupu krenuti pretposljednja s brojem 66. Leoni će to biti treći nastup na Sljemenu, a u dosadašnja dva nije završila utrku.

„Dosta sam uzbuđena. Prijašnjih sezona mi ova utrka baš i nije sjela, dva puta sam ispala. Tako da nadam se da će ovaj puta biti bolje.“

Druga vožnja ženskoga slaloma je na rasporedu u 16.30 sati. Slalomaši će sutra deveti puta startati na Sljemenu, a danas će kao i svoje kolegice na istome mjestu u isto vrijeme otklizati po svoje startne brojeve, prenosi Media servis.