KREĆE MEGA ROTOR: Evo kako će izgledati – Zagreb se rješava gužvi

rotor, remetimec, savski gaj

Konačno kreće dugo najavljivana rekonstrukcija jednog od najprometnijih raskrižja u RH – remetinečkog rotora u Zagrebu.

, koji će dobiti dva podvožnjaka.

Tim rotorom u jednom danu prođe oko 100.000 automobila, a u proteklih 10 godina na njemu se dogodilo više od 1.000 nesreća.

Predviđeno je da se izgrade dva podvožnjaka – na Jadranskoj aveniji i Aveniji Dubrovnik, a iznad njih će prometovati tramvaji.

Proširit će se prilazne rampe na kružnom toku, a na istočnoj strani bit će dignut nadvožnjak većeg raspona, pa će biti postavljeni i semafori.

Radovi su započeli na izmiještanju instalacija,a ozbiljniji će radovi krenuti početkom sljedećeg tjedna. Na sreću vozača u Zagrebu, rotor neće biti zatvoren.

veliki rotor, rotor, remetinec

O tome je za Novu TV voditelj projekta Goran Radić rekao: “Još ćemo moći četiri mjeseca prometovati rotorom, a onda ćemo promet na rotoru morat prekinuti. Prvo će se graditi privremene prometnice kojima će se voziti kada se zatvori rotor. Iz smjera Karlovca prema gradu ići će se Riječkom cestom. Sa Savske ulice prema Karlovcu i Areni ići će se novom cestom koja će biti uz nasip. U smjeru prema Velesajmu i od Velesajma bit će nova cesta uz samu Dubrovačku aveniju”.

remetinec, rotor

Naravno, kao prilikom ostvarenja drugih projekata uvijek ima nezadovoljnih i onih koji tvrde kako se ovom rekonstrukcijom neće riješiti gužve.

Mnogi kažu kako bi bilo bolje izgraditi most prema Jarunu.

Međutim, zagrebački gradonačelnik, koji stoji iza rekonstrukcije rotora, i tu ima odgovor.

Najavio je izgradnju Jarunskog mosta do 2025. godine, kao i da će 70 posto sredstava biti dobiveno od Europske unije.

novi rotor, remetinec

Komentiraj