KREĆE LOV NA POREZE: Građanima Daruvara i Našica već stižu formulari za prijavu nekretnina

STOJE I CIJENE I PRODAJA: Zašto je zamrlo domaće tržište nekretnina - što se čeka?
Ilustracija

Od 1. siječnja 2018. godine građani će dobiti novi “poklon” vlasti – plaćat će porez na nekretnine, a na tome se već uveliko radi.

Tako će žitelji Našica i Daruvara već prvi u Hrvatskoj pozvani da lokalnim vlastima dostave sve podatke o nekretninama koje imaju u svojem vlasništvu.

Do kraja ove godine formulare za prijavu nekretnina dobit će i ostali građani, vlasnici nekretnina, jer su gradovi i općine već krenuli u pripreme za njihovo oporezivanje.

Porez na nekretnine počet će se plaćati prema Zakonu o lokalnim porezima, koji je potkraj prošle godine prihvaćen u Saboru.

Prvih 400 službenika koji će raditi na provedbi zakona i utvrđivanju porezne obveze već je prošlo potrebne edukacije, piše Večernji list.

U međuvremenu se gradskim i općinskim uredima šalju i dodatni podaci koji će poslužiti lokalnoj vlasti kako bi ažurirala postojeću listu nekretnina na svom području.

Tako im je Geodetska uprava dostavila ortofoto snimke, pristižu kupoprodajni ugovori, evidencija legaliziranih nekretnina te podaci s novim aktima o gradnji i slično.

MOŽE VAS ZANIMATI:

VIDEO: IVAN PERNAR – HDZ uvodi porez na nekretnine, umjesto da uzme od juda koji su opljačkali zemlju – čitajte OVDJE.

VIDEO: ISTINE I LAŽI – Linićev porez na nekretnine je veleizdaja – vikali su iz HDZ-a koji ga danas uvode – čitajte OVDJE:

DIVLJACI NAPADAJU MOSTOVCE: Petrovu mobitel spasio život, Kovačića pokušali pregaziti, napali suprugu Sladoljeva – čitajte OVDJE.