KRATKO I (NE)JASNO: To nije moj posao – kaže Plenković o odluci Povjerenstva o ministru Mariću

Premijer Andrej Plenković u društvu ministara boravio je u Rijeci. Obišao je radove na rekonstrukciji željezničkog kolodvora, a posjetio je i KBC Rijeka gdje se susreo s napretkom radova u izgradnji novih odjela za ginekologiju i pedijatriju.

Izvor: Media servis

Tom prilikom premijer je ponovno komentirao situaciju u Uljaniku. “Mi smo kao Vlada u prosincu, siječnju, veljači do početka ožujka platili jamstva u iznosu od 3,1 milijardu kuna. Nije lako nekome tko je van okvira, matematike i računovodstva teško pojmiti o čemu se radi. To su vam otprilike malo manje od četiri godišnja proračuna primjerice Ministarstva vanjskih i europskih poslova svih misija diljem svijeta. Dakle, to su enormni novci”.

Upitan za komentar na odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da otvori predmete protiv ministrice Žalac, Plenković je rekao da je to na Povjerenstvu. Što se tiče komentara o otvaranju slučaja protiv ministra Marića, Plenković kratko:

“To nije moj posao, to je jedan od takvih slučajeva kojih ima dosta”.

Premijer se osvrnuo i na sastanak s Miloradom Pupovcem, rekavši da njegove izjave o mogućem izlasku iz vladajuće koalicije nije doživio nikakvim pretjerivanjem.

“Svi su akteri na sceni, čelnici političkih stranaka, imaju svoje biračko tijelo i svoje prioritete i moraju voditi računa o tome. Ono što je meni bitno kao predsjedniku Vlade je da vodimo računa o cjelini”.