KRALJEVSKA UTRKA U KNINU: Nema ljepšeg nego li kad uletiš u cilj u Kninskoj tvrđavi

Napoleonova cesta iscrpila je i najsnažnije na jednoj od najljepših cross utrka u Hrvatskoj.

”Lidl Kraljevska utrka, Knin 2020.” održala se jučer u gradu Kninu, a mnogi sad već tvrde kako je to jedna od najljepših i najatraktivnijih cross utrka u Hrvatskoj.

– Nema ljepšeg doživljaja i osjećaja nego kad utrčiš u cilj na Kninskoj tvrđavi. Utrka je bila izuzetno naporna. Temperatura je bila preko 30 stupnjeva, ali sve izdržao sam. Staza je vrhunska, pogled neopisiv. Dinara, Napoleonova cesta, slap Krčić, sve su to prekrasna mjesta kraj kojih sam trčao. Dolazim obavezno i sljedeće godine – rekao je vidno sretan i uzbuđen Marko Pehar, koji je trčao utrku na 19 kilometara i u cilj ušao prvi s vremenom  1:27:27. Drugi je bio Siniša Sekulić (1:33:37), a treći Emanuel Baković (1:34:15).

U ženskoj konkurenciji na 19 kilometara prva je bila Bisera Čuljak (2:07:59),  druga Iva Ljubičić (2:09:00). U muškoj konkurenciji na 6 kilometara prvi je bio Željko Birkić (27:35), drugi Ivan Pikunić (27:35,1), a treći Josip Jerković (29:15). U ženskoj konkurenciji na 6 kilometara prva je bila Dora Mlinarić (32:36), druga je u cilj ušla Marija Bašić (38:17), a treća Nina Spicijarić Paškvan (38:52).

Svoje oduševeljenje ovim sportsko-turističkim događajem nije mogao sakriti niti gradonačelnik Knina Marko Jelić.

– Jako sam zadovoljan. Napravili smo zaista jedan lijepi sportski i turistički događaj u našem gradu Kninu. Ovo je sjajna promocija za Knin. Volio bih da se ova tradicija nastavi i najvaljujem i dugo izdanje sljedeće godine. Svaka čast i velike pohvale svima koji su sudjelovali u organizaciji, a posebice volonterima, policiji, vatrogascima i Udruzi Zvonimir – izjavio je gradonačelnik Jelić.

Pomoćnica direktorice Turističkog ureda u Kninu Romana Marković također je zadovoljna ovim projektom u čijoj organizaciji sudjeluje Grad Knin, Turistička zajednica Grada Knina i tvrtka Run Croatia.


– Zaista smo sretni što se jedna od ovogodišnjih Run Croatia utrka održala upravo u Kninu. Odabrane trase utrke zorno prikazuju sve prirodne i kulturne ljepote našeg grada i okolice, a malo tko je ostao „imun“ na njih – poručila je Marković.

Komentiraj